pga tour//

Vant sin første PGA Tour-turnering: – Tatt store steg

Som første franskmann noen sinne, holdt eleven til puttetrener Jon Karlsen unna for Nicolai Højgaard og vant Farmers Insurance Open med ett slag.

Matthieu Pavon (31) så ut til å rote bort seieren på hull 18, men med et nydelig tredjeslag og en perfekt putt sikret franskmannen sin første tittel på PGA-touren.
Publisert Sist oppdatert

Det ble meget spennende under lørdagens avslutningsrunde av Farmers Insurance Open på Torrey Pines i California. Torrey Pines har vært scenen for noen av golfhistoriens største øyeblikk – blant annet da Tiger Woods vant U.S Open i 2008, med to stressbrudd i benet.

Denne gangen var det PGA Tour-rookie Matthieu Pavon som skulle stjele overskriftene. I det som ble en ren duell mot det danske stjerneskuddet Nicolai Højgaard, så Pavon ut til å kjenne på nervene mot slutten av runden.

Med to slags ledelse misset han en én-meter for par på 17, og dro med seg driven på hull 18 i den venstre fairwaybunkeren. 

Samtidig banket dansken ut en i fairway, nådde greenen på par 5-hullet på to slag og puttet for eagle. Pavon måtte legge seg opp, men misset også tredje og havnet i tjukk rough med 135 meter til flagget. Det løste Jon Karlsen-eleven ypperlig.

Højgaard misset sin eagle-putt, og da to og en halv-meteren for birdie satt midt i, ble Pavon historisk som den første franske vinneren på golfens øverste nivå noen sinne.

Tatt store steg

Putteguru Jon Karlsen har jobbet med Pavon siden oktober 2021, og trekker frem god struktur, treningsvilje og et godt team som hovedårsakene til at 31-åringen har tatt de stegene han har gjort det siste året. Den ferske vinneren tok sin første DP World Tour-seier så sent som i oktober 2023.

– At karrieren skyter fart nå er nok resultatet av veldig grundig arbeid med alle deler av spillet, og at teamet rundt samarbeider såpass bra. Matthieu har faste score-øvelser han gjennomfører og rapporterer til meg hver dag i turneringsukene. Hele «Team La Pav» har også faste videomøter der alle oppdaterer hverandre på status.

Laget består av manager, caddie, svingtrener, puttetrener, mental/overall-coach, 2 x fysio og statistikkansvarlig.

– Det var først i 2023 vi begynte å få gode resultater av puttetreningen, og det siste året har han vært veldig bra på greenene, avslutter Karlsen, som også trekker frem den rutinerte caddien Mark Sherwood som en suksessfaktor.

Se ledertavle

Powered by Labrador CMS