VIKTOR HOVLAND//

Fortsatt med i seierskampen: - Det kan bli en morsom avslutning

Viktor Hovland ligger på delt 5.-plass etter halvspilt turnering i South Carolina.
Publisert Sist oppdatert

Etter å ha stormet i tet i storturneringen RBC Heritage på torsdag, kom Viktor Hovland aldri skikkelig i gang på runde to. Først etter at mange av de nærmeste konkurrentene hadde spilt ferdig sin runde to, var det Hovlands tur. Dessverre var ikke nordmannen invitert til birdiefesten som blant andre ledende Jimmy Walker (USA), Justin Rose (ENG), Xander Schauffele (USA) og Scottie Scheffler (USA) stod for.

- Det var en mye mindre innholdsrik runde for min del. Jeg slo ikke ballen like bra, og puttet definitivt ikke like bra. Det var mange innspill midt på greenen, og jeg toputtet mye. På den positive siden gjorde jeg birdie på alle par 5-hullene selv om jeg ikke posisjonerte meg så bra, sier Hovland i et intervju vist på Discovery etter runden.

- Kan spille 64 igjen

70-runden var hele seks slag dårligere enn den bogeyfrie åpningsrunden, der Hovland knapt gjorde en eneste feil. Samtidig som Walker (sju) og kompani rullet i birdie etter birdie, var det bare på par 5-hullene (tre) Hovland noterte seg for birdie.

- Slik er golf. Jeg føler jeg at jeg spiller bra, men flaggflasseringene var litt tøffere i dag, og jeg posisjonerte meg ikke like bra som på torsdag. Jeg slo ikke puttene hardt nok, men jeg føler at jeg kan spille 64 igjen på lørdag, sier nordmannen optimistisk.

Fortsatt i seierskamp

Avstanden opp til Walker, som leder med tre slag på Rose, Schauffele og Scheffler, er heller ikke avskrekkende etter halvspilt turnering. Hovland ligger på delt 5.-plass, fire slag bak amerikaneren.

- Det er veldig jevnt på ledertavlen, og det er noe av det positive jeg kan ta med meg. Jeg kunne fort gått to over par, men er fortsatt med i seierskampen, så det kan bli et morsom avslutning på turneringen, sier Hovland.

På lørdag spiller Hovland sammen med amerikaneren Taylor Moore. Duoen slår ut klokken 19.20, norsk tid.

RBC Heritage er en av PGA-tourens nye designated events - eller opphøyet turnering. Det betyr større premiepott og sterkere felt. Samtlige verdensstjerner er på plass, også den nybakte Masters-vinneren Jon Rahm.

Ledertavle

Powered by Labrador CMS