PGA Tour//

Hovland i solo ledelse: – Fikk fyr på putteren

Én uke etter han snuste på banerekorden på Augusta er Hovland i gang igjen. Og igjen ble det en god start i en storturnering.

Igjen startet Hovland strålende i en storturnering. Han er i foreløpig ledelse i RBC Heritage
Publisert Sist oppdatert

For bare syv dager siden spilte Hovland noe av den beste golfen han har vist på Augusta. Da ble det en runde på 65 slag (–7) og delt ledelse etter første spilledag i the Masters.

Denne torsdagen har PGA Tour-feltet beveget seg til Sør-Carolina hvor den opphøyede turneringen RBC Heritage står for tur, og igjen spilte Hovland strålende golf.

En bogeyfri runde på 64 slag (–7) sørger for at Hovland leder i klubbhuset på Harbour Town Golf Links, etter at en stor del av feltet har unnagjort rundene sine.

Runden startet stabilt med fire par på de fire første hullene (han startet på hull 10 journ.anm.), men deretter ble putteren varm. Tre birdier på de neste fem hullene sørget for at scoren lå på –3 ved runding.

Nordmannen fortsatte storspillet på de siste ni med ytterligere fire birdier, inkludert to stykker på de siste to for å overta ledelsen i klubbhuset fra amrikanske Brian Harman.

– Det var bra. Jeg føler spillet sitter. I dag så klarte jeg å bare holde meg tålmodig å slo veldig mange bra jernslag og fikk litt fyr på putteren også, så det var veldig digg, sa Hovland etter runden ifølge Discovery.

– Det er ikke noe hokus pokus. Alt er rett foran deg på denne banen. Jeg må fortsette å treffe fairways og stole på jernslagene og være tålmodig med putteren. Å starte med å misse tre korte birdieputter så kan det kan bli litt hett i topplokket. Så det handler om å være tålmodig å stole på at man gjør de rette tingene, legger han til.

Torsdag ettermiddag lokal tid gikk hornet som satte en stopp i spillet et par timer på grunn av regnvær, men i skrivende stund er rundene i gang igjen. Det er en mulighet for at ikke alle spillere får fullført sine førsterunder torsdag.

Fredag slår Hovland ut klokken 19.17 (norsk tid). Hovedsendingen begynner klokken 20.00 på Discovery+.

Ikke hvilt

Hovland har ikke tatt en eneste hviledag siden Masters var ferdig for bare fire dager siden. Til Golf Channel forteller han at han dro rett til Sør-Carolina med moren allerede søndag kveld, og sørget for at hun kom seg på et fly mandag morgen.

– Jeg kjørte henne til flyplassen, kjørte tilbake, og fikk i meg litt lunsj. Så kjedet jeg meg faktisk litt, men fortsatt god i kroppen, så jeg gikk ut og spilte ni hull før det ble mørkt, forteller han den amerikanske TV-kanalen.

RBC Heritage er en av PGA-tourens nye designated events - eller opphøyet turnering. Det betyr større premiepott og sterkere felt. Samtlige verdensstjerner er på plass, også den nybakte Masters-vinneren Jon Rahm.

Han er den første som vinner en grønn jakke på søndag og stiller i ny turnering siden Jordan Spieth gjorde det samme i 2015.

Den eneste som «mangler» av de største stjernene denne uken er verdenstreer Rory McIlroy. Dette er den andre opphøyede turneringen han går glipp av i år, og det kan få konsekvenser for de såkalte PIP-pengene (Player Impact Program).

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS