Gjorde HIO og albatross på samme runde!

Vetle Marøy stod for en prestasjon av de ytterst sjeldne under en collegeturnering i helgen. Han viste hvordan man følger opp en albatross med stil.

Publisert

Bergensgolferen Vetle Marøy har hatt en meget bra start på karrieren på junior college. Under åpningsrunden av Odessa College Invitational forrige slo han til med to sjeldne prestasjoner. Albatross på hull 7 ble fulgt opp med hole in one på hull 13.

– Hullet jeg gjorde albatross på var et 500 meter par 5. Lå i roughen og hadde 225 meter inn med vinden i ryggen, så beregnet litt ‘flyer’ fra roughen. Landet en meter kort av hullet, tok et hopp i pinnen og rett nedi.

Albatross er noe de færreste får oppleve i golfkarrieren. Å pynte på scorekortet med en ener noen hull etter er ikke dumt.

– Hole in one var 145 meter inn i vinden. Tok åtterjern og landet et par meter bak flagget i motbakke og spant i boks.

Vetle har gjort mer enn å bare glimte til på et par hull. Topplasseringene individuelt og for skolelaget kommer tett.

– Starten på oppholdet i USA har vært veldig bra så langt. Har vunnet 2 av 5 turneringer og er ranket som nummer en i NJCAA. Har utviklet meg veldig mye spillemessig, for det er mye mer fokus på og score lavt i stedet for så mye trening og at det skal se perfekt ut og utføres perfekt. I tilegg kan vi spille og trene på gode forhold året rundt.

Å reise til USA er både en stor mulighet og en stor beslutning å ta for unge mennesker. Livet i Texas har så langt vist seg som det rette valget for Vetle.

– Beslutningen om og dra til Odessa er nok det beste jeg kunne gjort. Jeg opplever det som mye lettere og komme seg inn på en god skole om du gjor det bra her i forhold til i Europa. Allerede etter et semester her har jeg blitt kontaktet av mange skoler. Det er definitivt noe jeg vil anbefale til folk som ikke er helt fornøyd med tilbudet de har etter videregående skole i Norge. Jeg er ferdig her i Odessa våren 2016, og kommer nok til og se på diverse muligheter jeg har da og ta de 2 siste årene av utdannelsen der.

Vetle endte til slutt på 7. plass i turneringen.

                                        Foto: Vetle Marøy/Facebook

Powered by Labrador CMS