DP WORLD TOUR//

Gledens dag for Kofstad - klarte cuten i Sør-Afrika

For første gang siden oktober i fjor klarte Espen Kofstad en cut i en DP World Tour-turnering. Etter to spilte runder i South Africa Open er 36-åringen på en meget oppløftende 36. plass.

NY SVEIS GJØR UNDERVERKER: Espen Kofstad har kvittet seg med den karakteristiske manken. Det har hjulpet, for fredag klarte han cuten.
NY SVEIS GJØR UNDERVERKER: Espen Kofstad har kvittet seg med den karakteristiske manken. Det har hjulpet, for fredag klarte han cuten.
Publisert

Espen Kofstad (Oslo Golfklubb) har slitt stort med skader de siste årene. Kofstad spilte ikke en turnering mellom januar og oktober i år på grunn av en nakkeoperasjon, som ga han medisinsk fritak til denne sesongen.

Kofstad var i aksjon under DP World Tour-turneringen Open de Espana i oktober, der han misset cuten, men var storfornøyd med eget spill. Forrige uke var han i aksjon igjen, denne gangen under Joburg Open, og heller ikke der klarte 36-åringen cuten, etter å ha endt de to første rundene seks slag over par, seks slag bak cuten. 

Fredag kom øyeblikket han hadde ventet på siden oktober 2022. Det var sist gang han klarte en cut, under Portugal Masters (endte på 43. plass). Nå er han sikret helgespill i Sør-Afrika, etter to gode runder. 

Kofstad fikk en marerittstart på turneringen med bogey på hull 1 og 3, men hentet seg inn med birdie på hull 5, 7 og 10, og var ett slag under par etter torsdagen. På fredagen startet han med fire birdier og en bogey på de ti første hullene.

Litt surt var det at han avsluttet fredagsrunden med en bogey, men en 36. plass etter halvspilt turnering (-2) er uansett knallsterkt og meget oppløftende for Oslo GK-spilleren.

Kristian Krogh Johannessen (Drammen Golfklubb) klarte ikke cuten, med minst mulig margin. Han avsluttet torsdagsrunden knallsterkt med en eagle på hull 18:

Krogh Johannessen gikk torsdagens runde to slag under par og lå i rute til å klare cuten, men fikk en blytung fredagsrunde. 

Han åpnet med dobbelbogey på hull 10 og noterte seg for en bogey på hull 18, hullet han banket til med en eagle på torsdag. Det hjalp ikke at det ble bogey på de to påfølgende hullene.

+3 på fredagsrunden gjorde at han var ett slag over par etter 36 hull. Det holdt akkurat ikke til å klare cuten.

Leder gjør svenske Jesper Svensson. Han er ni slag under par etter 36 hull og leder ett slag foran trioen Casey Jarvis (Sør-Afrika), Matteo Manassero (Italia) og Joakim Lagergren (Sverige).

Se ledertavlen her

Powered by Labrador CMS