Nordic Golf League//

Halvorsen vant på Ecco Tour i Polen: – Alle seire er gøy

Andreas Halvorsen slo til med tre glitrende runder og vant Nordic Golf League-turneringen i Polen, og rykker med det nærmere opprykk.

Med tre runder på 67-67-68 vant Andreas Halvorsen Nordic Golf League-turneringen i Polen.
Publisert Sist oppdatert

Den skandinaviske Nordic Golf League-touren er på kontinentalt besøk. Tre turneringer på rad skal spilles på Sand Valley Golf Resort, en liten times kjøretur fra Gdansk i Polen. Den første av dem, Sand Valley Polish Masters, ble vunnet av norske Andreas Halvorsen (Larvik GK).

Med tre runder på 67-67-68 var det nok til –14 totalt og seier for Halvorsen.

I lederball sammen med danske Jens Kristian Thysted (A) og svenske Oliver Gillberg tok han tidlig kontroll med birdie på det første hullet i avslutningsrunden. Med to birdier og én bogey til på de første ni begynte han å bygge seg en luke til de andre konkurrentene som jaget bak ham.

På de siste ni kom det ytterligere to birdier, og da kan kunne han kontrollere seieren i havn. Halvorsen vant til slutt med tre slag ned til nærmeste konkurrent.

– Alle seire er jo gøy, så dette var bra. Jeg følte jeg spilte god golf gjennom de tre rundene, så det var deilig å få uttelling med en seier, sier han til Norsk Golf på telefon fra Polen.

Vil hjem til Norge

Allerede torsdag begynner det en ny turnering på Sand Valley Golf Resort. Da stiller mer eller mindre samme felt til start for en ny omgang med Nordic Golf League i Polen. Halvorsen ser den åpenbare fordelen.

– Jeg er jo veldig heldig som får spille samme bane som du nettopp vant på. Forhåpentligvis kommer jeg til å bruke det til min fordel, sier han.

Halvorsen har stort sett vært på reisefot hele sin profesjonelle karriere. Han han spilt på PGA Tour Canada, PGA Tour Latinoamerika og i 2019 spilte han U.S. Open. Denne sesongen har han valgt å spille nærmere hjemlandet. Dette er hans første seier på dette nivået.

– Årets mål er å komme seg på Challenge-touren. Jeg har fortsatt statusen min touren i Latin-Amerika, men planen er å flytte hjem til Norge neste år, legger han til.

Da er det lettere å spille på en tour i Europa enn i Sør-Amerika, og han er allerede på rett vei til å nå målet sitt.

Med denne seieren rykker han opp på tredjeplass på sammenlagtlisten, hvor de fem beste vil kvalifisere seg til neste års Challenge Tour. Nordic Golf League er det tredje nivået i europeisk golf.

Flere nordmenn på listen

Halvorsen var ikke den eneste nordmannen som spilte på polsk gress denne uken. Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) ble nest beste norske på delt 17. plass (–5), og deretter Mikkel Antonsen (Drøbak GK) og Sebastian Eidsæther Syr (Losby GK) på delt 23. plass (–4).

Arnøy holder på fjerdeplass på sammenlagtlisten etter sin seier i Spania tidligere i våres.

Ecco Tour-gjengen forblir i Polen for allerede torsdag begynner neste turnering på samme bane, GEBWELL Championship.

Her er resultatene

Powered by Labrador CMS