Ryder Cup//

Hovland får selskap av en danske og svenske i Roma

Mandag tok Ryder Cup-kaptein Luke Donald ut sine seks «captain's picks». Blant dem finner man navnet til en svensk sensasjon. 

Det europeiske laget er klart – og med et par overraskelser.
Publisert Sist oppdatert

Det har lenge vært spekulasjoner om hvem som vil fylle de siste seks plassene på Luke Donald sitt lag på Marco Simone GC i Roma.

Tirsdag var tiden for spekulasjon over. 

Laget bestod allerede av Rory McIlroy (Nord-Irland), Jon Rahm (Spania), Viktor Hovland (Norge), Matt Fitzpatrick (England), Tyrrell Hatton (England) og Robert MacIntyre (Skottland)

Tirsdag ble det klart at de får følge av Tommy Fleetwood (England), Sepp Straka (Østerrike), Justin Rose (England), Shane Lowry (Irland), Nicolai Højgaard (Danmark) og Ludvig Åberg (Sverige)

Sistevalget til kaptein Donald hadde nok vekket en del reaksjoner for noen måneder siden, men etter karrierens første proffseier i helgens Omega European Masters i Sveits, viste Åberg at han virkelig er i form. 

– Det har vært noen intense måneder, men dette er veldig stort for meg, sa svensken under presentasjonen av laget. 

– Hadde du fortalt meg at for noen måneder siden at jeg skulle spille Ryder Cup i år hadde jeg ikke trodd på deg, legger han til. 

Proffkarrieren har knapt begynt, men «Ludde» Åberg har allerede fått til en del.

Søndag avsluttet han med fire birdier på de siste fem hullene på Crans-sur-Sierre i de sveitsiske alpene for å ta sin første proffseier. DP World Tour-turneringen var bare hans niende start som profesjonell. 

Svensken, som helt til i våres var lagkamerat med norske Bård Skogen og Carl Didrik Meen Fosaas på Texas Tech, ble proff i juni. Med tre topp-ti plasseringer og en voksende stjernefaktor, kan han legge til nok et høydepunkt i sin unge golfkarriere med en Ryder Cup-deltakelse. 

Sterk skandinavisk innflytelse

Også danske Nicolai Højgaard hadde søndag en positiv telefonsamtale med Europa-kaptein Donald. I likhet med Åberg, Straka og MacIntyre er han nykommer på det europeiske laget. 

Dermed er alle de tre skandinaviske nasjonene representert i årets Ryder Cup. 

Skal hamskes med amerikanerne

Dermed er det klart hvilke tolv spillere som skal forsvare Europas ære, og forsøke å ta tilbake Ryder Cup fra amerikanerne som vant på Whistiling Straits i 2021. 

Det er et sterkt europeisk lag, med mange helt i toppen på verdensrankingen:

 • Rory McIlroy – 2. plass
 • Jon Rahm – 3. plass
 • Viktor Hovland – 4. plass
 • Matt Fitzpatrick – 8. plass
 • Tyrrell Hatton – 13. plass
 • Tommy Fleetwood – 14. plass
 • Sett Straka – 23. plass
 • Justin Rose – 34. plass
 • Shane Lowry – 37. plass
 • Nicolai Højgaard – 78. plass
 • Ludvig Åberg – 90. plass

Det betyr på ingen måte at blir lett for europeerne å vinne Ryder Cup. Amerikanerne har ikke vunnet på europeisk gress siden 1993, men med seg på flyet fra USA sitter verdensstjerner som Scottie Scheffler, Xander Schauffele, Jordan Spieth og Max Homa

Saken fortsetter under.

Les også

Europa-kaptein Luke Donald gleder seg riktignok til den siste uken i september.

– Jeg gleder meg virkelig. Vi har et godt balansert lag med mye rutine og et godt antall «rookier» som bringer energi, sier kapteinen fra podiet under pressekonferansen, og legger til:

– Laget er sterkere når vi er sammen. Nå skal vi bygge på planen vår for å lage en vinnende oppskrift. Vi i kapteinslaget skal gi spillerne våre den beste muligheten til å vinne. 

NB! Det første slaget i årets Ryder Cup skjer 29. september, og vil vises på Viaplay med Joakim Mikkelsen i kommentatorbua. 

Powered by Labrador CMS