RYDER CUP//

Her er de 12 amerikanerne som møter Hovland & co 

Tirsdag tok Zach Johnson ut de seks siste stjernene på det amerikanske laget til Ryder Cup. Ikke alle er like fornøyd med kapteinens valg.

Justin Thomas måtte vinke farvel etter to dager i The Open i år. Men 30-åringen er med når USA møter Europa i Ryder Cup i september.
Justin Thomas måtte vinke farvel etter to dager i The Open i år. Men 30-åringen er med når USA møter Europa i Ryder Cup i september.
Publisert Sist oppdatert

Seks spillere var forhåndskvalifisert gjennom egne prestasjoner. Og de seks siste fikk tirsdag en gullbillett av USA-kaptein Zach Johnson.

Mest fornøyd er nok Justin Thomas, som fikk kapteinens tillit etter en sesong som har vært alt annet enn oppløftende for den doble majorvinneren. Talentet har det aldri skortet på, ei heller merittene. Thomas har toppet verdensrankingen og vunnet 15 ganger på PGA-touren. Men i år har formen vært skral. 

I årets siste major, The Open Championship, misset han cuten etter en åpningsrunde på Royal Liverpool 11 (!) slag over par. 

Vår emosjonelle leder 

Likevel var den amerikanske kapteinen aldri i tvil.

– Hans lidenskap for Ryder Cup er åpenbar for alle. Og i mitt hode er han født for dette. Du lar rett og slett ikke JT bli hjemme, forklarer Zach Johnson etter uttaket.

Når lagene møtes i Roma over tre dager fra 29. september til 1. oktober gjør Justin Thomas sin tredje opptreden i den prestisjefylte lagturneringen, og vil forsøke å forbedre en allerede imponerende rekord med seks seire, en delt match og bare to tap fra tidligere Ryder Cups.

– Jeg har vært heldig og fått spille med noen gode venner, og vi kjenner hverandre godt. Jeg er komfortabel med situasjonen, vil gjøre mitt beste, og samtidig forsøke å få det beste ut av lagkameratene mine, sier Justin Thomas, og får full støtte av sin kaptein.

– JT er en av de mest talentfulle spillerne på PGA-touren. Og har uten tvil vært hjertet og sjelen for Team USA i tidligere utgaver av Ryder Cup. Han er vår emosjonelle leder, vil jeg si. Og jeg tror ikke han er uenig i det. Han leder bare ved å være et eksempel, sier Zach Johnson.

Flere stjerner utelatt

Scottie Scheffler, Wyndham Clark, Patrick Cantlay, Brian Harman, Max Homa og Xander Schauffele var de seks forhåndskvalifiserte spillerne til årets amerikanske lag. Og tirsdag kompletterte kapteinen Team USA med Sam Burns, Rickie Fowler, Brooks Koepka, Collin Morikawa, Jordan Spieth og nevnte Justin Thomas.

Ikke alle amerikanere er like fornøyd med valgene. Noen av stjernene som nå må se Ryder Cup på tv har store år bak seg på PGA-touren – og fortsatt ambisjoner om å hevde seg i verdenstoppen.

Lucas Glover spurtet sterkt på slutten av sesongen, men kom ikke med. Det gjorde heller ikke kanoner som Keegan Bradley, Cameron Young, Tony Finau eller Bryson DeChambeau.

PS! Mandag 4. september vil Europa-kaptein Luke Donald presentere sine seks valg til Ryder Cup. Viktor Hovland er – sammen med blant annet Jon Rahm og Rory McIlroy – naturligvis forhåndskvalifisert etter sin hittil beste sesong på PGA-touren.

Powered by Labrador CMS