COLLEGE-GOLF//

I år vant Åberg – nå løftes Ege fram som en favoritt

Amerikanske eksperter tror Mats Ege (23) kan få en forrykende sesong i årets college-golf. 

Mats Ege viste sitt potensial ved å vinne norgesmesterskapet på Bjaavann GK i starten av august.
Publisert Sist oppdatert

Det er Golfweek som har vurdert de beste spillerne foran en ny college-sesong i USA, og blant de heteste kandidatene til å vinne Haskins Award for 2023/24 trekker de fram årets norgesmester fra Bjaavann.

Haskins Award er en av de gjeveste prisene du kan vinne som amatør. I prestisje sidestilles den ofte med Ben Hogan Award, som Viktor Hovland vant som første nordmann etter sin fantastiske collegesesong i 2018.

Hovland, Wolff og Åberg 

Hovland var også i finalerunden til Haskins Award etter sine prestasjoner for Oklahoma State, men ble da slått på målstreken av sin lagkamerat Matthew Wolff. 

Mest fordi Hovlands seier i U.S. Amateur ikke var tellende for Haskins Award, som bare tar hensyn til prestasjoner i college-turneringer.

I år var det derimot aldri tvil. 

Den svenske golfsensasjonen Ludvig Åberg, som mandag ble tatt ut til selveste Ryder Cup av Europa-kaptein Luke Donald, ble tildelt både Ben Hogan Award og Haskins Award før han ble profesjonell i slutten av mai. 

Se opp for Ege

Ege går inn i sitt femte år på college og siste år på East Tennessee etter et skolebytte underveis i løpet. Og Stavanger-spilleren er «one to watch» for gjeve utmerkelser, ifølge Golfweek.

«Han ble årets spiller i Southern Conference forrige sesong, og satte samtidig ny skolerekord med en en snittscore på 70.0. Han var også en del av det internasjonale Palmer Cup-laget,» skriver det anerkjente, amerikanske nettstedet i sin vurdering av nordmannen.

Spørsmålet er om Mats Ege blir i collegegolfen hele sesongen, eller tar steget fra amatør til proff allerede ved nyttår.

– Planen er å bli proff. Kanskje starter jeg i USA, kanskje i Europa. Vi får se hvor veien går, sa Mats Ege etter å ha vunnet NM i august.

Powered by Labrador CMS