Spilt siden sist//

Ålesund GK – Ikke helt A4

Denne skogsbanen ligger i nærheten av Skodje, tre mil fra Ålesund sentrum, og skiller seg litt ut i mengden av golfbaner, på godt og vondt.

Banen beskrives som idyllisk, og det kan vi skrive under på. Her er det storslagen natur og varierte og utfordrende hull.

Vår dom

+ Varierte hull, første ni er den beste sløyfen

+ På deler av runden er dette også en fin skogstur

+ Velholdte greener da vi var her

- Forbilledlig med skilt om avstander etc. ved utslag. Men det står underlig nok ikke verken indeks eller par på skiltene.

Ålesund GK – eller Solnør Gaard, som banen heter – er den eneste 18-hullsbanen mellom Bergen og Trondheim. Den ble åpnet i 2004, og framsto som velholdt og fin da vi var der, med gode greener og fairwayer.

Vi likte spesielt godt alle par 5-hullene på denne banen. Hullene ligger delvis spredt ut i skogsområdet. Klubben selv bruker uttrykket idyllisk, og det kan vi skrive under på. For her er det storslagen natur og varierte og utfordrende hull. Men det er en bane du bør spille noen runder om du skal score bra, dette gjelder særlig sløyfen de siste ni hullene.

Et par eksempler: På hull 10, par fire, er det eksempelvis både skrått og bratt ned til greenen. Her kan du bli straffet for et godt utslag, fordi ballen vil sprette til venstre og ut i en rough hvor det ikke er noen vits å lete i, om du ikke vet nøyaktig hvor du skal lande ballen på utslaget. Og på hull 15, par tre, ser du bare flagget fra utslaget fra tidligere gul tee. Det er 186 meter bratt nedover, med rødmerket hinder i forkant. Et vanskelig hull derfra, mens det fra blått og rødt er et enkelt par tre på bare 109 meter, nesten rett ned. Og hull 16 er bare rart. Men personlig liker vi baner med hull som ikke er helt A4.

Ålesund GK har mange gode par-5, som her på hull fire. Men lett er det ikke. På det smaleste er fairwayen bare 14 meter bred.

Beste: Hull 14, par-5. Vi likte dette. Du slår ut fra en høyde med kupert fairway foran deg, flott natur rundt, og passe vanskelig. Det er røde staker på begge sider på siste del av hullet. Totalt 478 meter fra tidligere gul tee, indeks 5.

Svakeste: Hull 16, par-4. Dette er et rart hull. 90 grader dogleg venstre etter utslaget. Greit nok, men i området der ballen bør lande på utslaget er det en grusvei, og bak den igjen en fuktig og tykk rough hvis du ikke går nok til venstre på utslaget. Og foran veien er det bare et lite område med fairway. Mye grums her. 

Vanskeligste: Hull 4, par-5. Dette er både krevende og flott. Vi kunne gjerne kåret det til banens beste også. Til å være par-5 er det kort, bare 417 meter fra tidligere gul tee, men her må du slå rett. Fairwayen er smal hele veien, og på det smaleste, der mange vil lande andreslaget, er den bare 14 meter bred. Og er du utenfor, er ballen tapt. Kan ikke huske å ha spilt et trangere par fem.

Banetype: Skogsbane 

Hvor mange baller trenger du? Bare å fylle opp bagen. Er du utenfor fairway, og mange av dem er relativt smale, er ballen borte.

Hva koster det? 500 kroner. Spiller du sammen med et medlem, koster det 350,-

Powered by Labrador CMS