SPILT SIDEN SIST//

Holtsmark GK – en glede for spillere på alle nivåer

Godt gjemt bort i skogen i Sylling finner man en golfbane av ypperste kvalitet, men den krever et taktisk godt hode.

Holtsmark GK
Holtsmark GK i Sylling er ofte vertskap for turneringer og er en mesterskapsbane av høy kvalitet, her på hull 4.

VÅR DOM:

+ Ofte veldig gode forhold.

+ Mesterskapsbane som også passer gjennomsnittsgolferen. 

+ Legger opp til en god balanse mellom å spille taktisk og spille dristig.

+ God atmosfære i klubbhuset.

– Kan være unødig vanskelig til tider.

– Må gå mye opp og ned for å komme til hullene. 

Holtsmark Golf har uten tvil blitt en av Norges fineste baner og om du ikke har spilt den enda, bør du absolutt ta turen i løpet av sesongen. Den Robert Trent Jones-tegnede banen som snegler seg gjennom skogene ved Sylling i Lier kommune, egner seg for flere typer spillere. Enten du er lav-handicapper som ønsker å bryte par, eller en høy-handicapper som er av de nyere i golfen. Norgesmesterskapet i 202o ble arrangert på Holtsmark, i tillegg har de vært vertskap for flere internasjonale turneringer de siste årene. 

Selve banen åpner med et langt og rett par 5 som er fullt å nå på to om du har lengde i bagen. Allerede på fjerde tee har du kommet til banens signaturhull, et kort par 4 som måler 315/238 meter. Om du tør kan du gå for greenområdet eller legge deg ut i fairway for et sikkert innspill. Det er flere naturlige høydepunkter i løpet av runden, enten det er slående vakre par 3-hull eller lengre krevende hull hvor du må tenke taktisk for å komme deg best mulig til green. 

De siste årene har det stort sett vært strålende forhold på Holts-mark. Gode fairwayer, jevne greener og rough på et passelig vanskelig nivå. 

Det er en storslagen naturopplevelse å spille Holtsmark GK.

 Beste hull: Avslutningshullet er det klasse over. Et langt par 5-hull som sakte og sikkert tar deg med tilbake til klubbhuset. 520/420 meter som snirkler seg mellom trær og bunkere på veien. Verdig avslutning. 

 Svakeste hull: Det er få svake hull på banen, men noen er nesten litt for vanskelige. Hull 13 og 14 kan for eksempel unødig straffe gode utslag. 

 Vanskeligste hull: På papiret er hull 7 banens vanskeligste, og det med god grunn. Et lang par 5, 517/460 meter, på ondulert fairway som ender opp i en liten green. Pass opp for out-of-bounds til venstre og rødt område til høyre for den lille greenen.

 Type bane: Skogsbane.

 Hvor mange baller trenger du? Det er mye skog i Sylling, så ta gjerne med et par ekstra om du har. 

 Hva koster det? 700 kroner på hverdager. 800/900 kroner for primetime hverdager/helg. 

Powered by Labrador CMS