SPILT SIDEN SIST//

Kjekstad GK – en god tur i naturskjønt landskap

Midt i Hurumlandets skoger finner man vakre Kjekstad Golfklubb, en bane som byr på seg selv på nesten hvert hull.

Kjekstad GK
Det er nok av hindringer rundt på Kjekstad GK. «Bommer» du på skogen, er det nok av vann og bunkere som kan fange opp ballen din.

VÅR DOM:

+ Vakre omgivelser.

+ Gode og informative guider på hver eneste tee. Veldig nyttig for førstegangsspillere.

+ God atmosfære ved klubb- huset.

+ Som regel gode og jevne forhold.

– Tidvis noe uoversiktlig å komme seg fra hull til hull.

– «Umulig» å hoppe av, så det er 18 hull eller ingenting. 

Å gå 18 hull på Kjekstad er som å gå en god tur i skogen. Det er langt til motorveier, bebyggelse og andre distraksjoner vi finner rundt våre hjem og arbeidsplasser. Selve banen er som mange norske skogsbaner – trang og vanskelig fra tee. Men med sin naturskjønnhet er det få ting som distraherer deg i de dype skoger. 

Det tar heldigvis fire hull før du virkelig kommer deg inn i furu- skogen, så du har en liten time på å avgjøre om du «har dagen» fra tee eller ikke. Når det er sagt, trenger man ikke nødvendigvis å gå hardt ut med driver på hvert eneste hull. På mange hull kan man score godt med et jern, hybrid eller wood fra tee. Det er «bare» tre par 5-hull, og du møter alle sammen på de første ni. Det lengste av dem er «Langbakken» som er på friske 447 meter i oppoverbakke. 

På grunn av sin utforming forplikter man seg til 18 når man slår ut på Kjekstad. Rundingen fra front-nine og back-nine, som ofte er i nærheten av der man starter, er faktisk plassert lengst unna klubbhuset. Der finner man til gjengjeld en kiosk som serverer kaffe, drikkevarer, pølser og vafler – alt man trenger for å begi seg ut på den lange veien tilbake til start. Om du ikke har spilt Kjekstad, kan det anbefales på det varmeste. 

Hull 16 er et vakkert hull – og etter vår mening banens beste.

 Beste hull:  Hull 16. Par 4-hull på 315/260 meter. Et estetisk vakkert hull hvor man både kan slå over skogen for å korte ned veien til green eller slå seg sikkert ut i svingen på dog-legen. Vær obs på vannet på utslaget!

Svakeste hull: Hull 2. Et kort par 3-hull på 99 meter. Et av banens enkleste, men fremstår litt som et nødhull. 

 Vanskeligste hull: Hull 13. Par 4-hull på 331/263 meter. Det er «bare» indeks 4, men dette par 4-hullet krever et taktisk godt utslag som må unngå trær til venstre og vann til høyre. Innspillet på omtrent 140–150 meter går mot en opphøyd, tverrlagt og ondulert green.

Type bane: Skogsbane.

Hvor mange baller trenger du? Som på mange skogsbaner er det lurt å ha flere baller på lur enn man forventer. Til gjengjeld kan man sikkert finne mange i skogen om du havner der selv. 

 Hva koster det? 550 kroner for hverdager og 600 kroner for helg/helligdager.

Powered by Labrador CMS