Dubai Desert Classic//

Kofstad snublet - men «nordmann» er i delt ledelse

Etter gårsdagens kaotiske dag klarte ikke Espen Kofstad å komme seg over cutgrensen. Men halvt norske Michael Thorbjørnsen er i delt ledelse etter 36 hull.

«Norske» Michael Thorbjørnsen er i delt ledelse etter halvspilt turnering i Dubai.
«Norske» Michael Thorbjørnsen er i delt ledelse etter halvspilt turnering i Dubai.
Publisert Sist oppdatert

Hittil har Dubai Desert Classic vært preget av dårlig vær, utsettelser og programendringer. For Espen Kofstads del betydde det at han måtte spille 21 hull fredag for å hente inn den tapte tiden, og fullførte de siste 15 lørdag.

Selv med en birdie på hull 10 og en eagle på hull 13, ble det dessverre for langt opp til cutten som gikk på –2. Kofstad endte med andrerunde på 73 slag, og dermed fire over par (+4) for turneringen.

Det viser seg at Oslo-spilleren ikke er den eneste med norsk blod i feltet i Dubai denne helgen. For den amerikanske amatøren Micheal Thorbjørnsen viser seg å være halvt norsk, på sin far side.

Thorbjørnsen, som går tredjeåret på Stanford University og er ranket som den nest beste amatørspilleren i verden, leverte en knallsterk 64-runde lørdag og er dermed i delt ledelse sammen med belgiske Thomas Pieters og engelske Richard Bland. Trioen ligger på ti under par (–10) etter to spilte runder.

For «nordmannens» del var det de siste ni hullene som ble avgjørende. Fem birdier og en eagle sørget for at han syv slag under par på avslutningshullene.

Ledertrioen vil gå ut i lederball søndag klokken 12.15 (09.15 norsk tid). Se sendingen på Viaplay fra klokken 08.30.

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS