Norgesmesterskapet//

Krogh ut med ryggskade: – Rådvill om veien videre

Til tross for fire birdier på de første ni hullene måtte DP World Tour-spilleren trekke seg fra norgesmesterskapet på Bjaavann. En returnerende ryggskade er årsaken.

Kristian Krogh Johannessen var tydelig plaget med en vond rygg på sine ni hull torsdag, og måtte trekke seg etter halvspilt runde.
Publisert

BJAAVANN GK (Kristiansand): Som Norges nest beste rangerte golfspiller var Hokksund-mannen en av de store forhåndsfavorittene i årets norgesmesterskap. På de første ni hullene beviste han hvorfor. Det ble fire birdier og tre bogeyer, som gav ham en score på én under par ved runding.

Dessverre sa det stopp etter det. En gammel ryggskade har kommet tilbake igjen den siste tiden, og på grunn av store smerter på under dagens runde valgte Kristian Krogh Johannessen å ikke gå til det tiende utslagsstedet.

– Jeg gikk for langt i forhold til hva ryggen min tåler nå, sier en nedtrykt Krogh Johannessen til Norsk Golf etter ni fullførte hull.

Det var en nedstemt og frustrert DP World Tour-spiller som møtte Norsk Golf etter runden.

Slo opp skaden på pro-am

Han forteller at akkurat denne skaden har han slitt med siden mars, men fikk kjenne på ryggsmerte for første gang allerede for seks år siden.

– Denne skaden kom da vi var i Sør-Afrika med Europa-touren i mars. Etter det gikk jeg muligens litt for raskt tilbake til fullt opplegg, for etterpå fikk jeg en liten skiveutglidning og litt nerveproblemer i nede i ryggraden, utdyper han.

– Jeg har prøvd å spille med smerter i ryggen siden touren kom til Europa, men så skjønte jeg at det ikke funket. Det var derfor det ble en lengre pause nå i sommer - i et forsøk på å sakte men sikkert bygge meg opp igjen. Det funket bra lenge, men nå i går ble det litt for mye med en treningsøkt på formiddagen og en lang Pro-Am på kvelden.

–Det knakk ryggen min. I hvert fall i forhold til hva den tåler akkurat nå, understreker han.

Drammen GK-spilleren blir dermed den andre stjernen som melder frafall til norgesmesterskapet på grunn av skade. Espen Kofstad er heller ikke klar for turneringsspill etter en nerveskade i nakken.

Krogh innrømmer at han er bekymret over situasjonen, og vet ikke hva som skjer videre de neste ukene.

Prøvde å gjøre seg klar

Da onsdagen før mesterskapet ikke gikk som planlagt forsøkte Krogh å bedre skaden før tee-off. Det ble en tur til en lokal fysioterapeut i Kristiansand torsdag morgen, men det var ikke nok.

– Jeg sto opp tidlig for å få hjelp av en veldig ålreit fysio her nede, samt varme opp ordentlig uten å pushe det. Men når man kroppen tåler så lite og det kommer så sterke strålinger nedover beina går det bare ikke, sier han.

Til syvende sist valgte han prioritere å bli frisk nok til å spille DP World Tour senere i høst.

– Jeg hadde sinnsykt lyst til å spille i dag, for det er alltid hyggelig å spille NM. Mye fine folk og fin bane, så det vanskelig å prioritere fremtiden over det, forteller han.

Usikker fremtid

Det er vanskelig å si hva som blir det neste steget for Drammen GK-proffen nå. I teorien skal han stille til start på Europa-touren i Nord-Irland om to uker, men planen for de neste månedene gikk torsdag opp i røyk.

– Det er veldig vanskelig å vite hva som skjer fremover nå. Jeg følte jeg var på riktig sted, men så har jeg tydeligvis kjørt litt hardt. Jeg håper jo på ISPS Handa Invitational i Nord-Irland, men akkurat nå ser det ut som at den ryker, sier han.

– Akkurat nå er jeg rådvill om veien videre. For jeg trodde jeg hadde kontroll, men det hadde jeg tydeligvis ikke.

Powered by Labrador CMS