KOFSTAD PÅ BJAAVANN//

Snart tilbake i aksjon: – Kjipt å gå glipp av NM

Årets NM kommer litt for tidlig. Men etter operasjon, en lengre opptreningsperiode og en tur til frisøren er Espen Kofstad snart tilbake i turneringsmodus.

Norges tredje beste golfspiller på herresiden er på vei tilbake i turneringsform. Men NM kommer akkurat litt for tidlig.
Publisert Sist oppdatert

BJAAVANN GK (Kristiansand):

– Det føles ut som at jeg har fått nytt liv!

Det forteller en positiv og oppmuntret Espen Kofstad til Norsk Golf på Bjaavann i Kristiansand.

Etter en dårlig start på sesongen på den arabiske halvøya (Abu Dhabi Championship og Dubai Desert Classic i januar), dro han hjem for å starte sesongen på nytt. Men under overflaten lå det en nerveskade i nakken som plaget Oslo GK-spilleren. Smerte strålte seg ut til fingre og nedover ryggen da han forsøkte å spille golf.

Derfor la han seg under kniven i mars for å operere skaden, etterfulgt av en lengre opptreningsperiode.

Det ser ut til å ha funket, for nå er det en helt annen Espen Kofstad man møter.

– Nå klarer jeg faktisk å gjøre ting uten at det er risiko for at smertene kommer tilbake. Det er ganske ålreit, forteller han med et smil.

I tillegg er sveisen blitt helt ny. Golf-Norge var blitt vant til å se Oslo GK-spilleren med en lang hårmanke og et solid skjegg. I tiden fremover blir det en barbert mann med kort sveis under cappen.

Slik var de fleste vant til å se Espen Kofstad de siste årene. Det er det slutt på nå.

– Det føles fantastisk! Håret ble grusomt langt og det er den beste avgjørelsen jeg har tatt på lenge, forteller han selv.

30 kilo i benk

Når DP World Tour-spilleren ser tilbake på perioden før operasjonen innser han hvor ille det var. Det var mye smerter, og skadene gjorde kroppen svak.

– Jeg klarte bare 30 kilo i benkpress etter prolapsen og nerveskaden. Det var en del stølhet og svakhet i kroppen. Jeg hadde en del greier i nakkeregionen for å si det sånn, understreker han.

– Men siden operasjonen har det sakte men sikkert gått bedre og bedre.

I retrospekt innrømmer Kofstad at han muligens ikke burde spilt de to turneringene på starten av året. Også fordi han har lagt til seg noen «feil» i svingen.

– Skaden satte seg ganske dypt i svingen. En av de nye tingene jeg prøver å bli kvitt er å ikke «backe ut» av svingen når jeg skal slå. Jeg har rett og slett blitt litt redd i slagøyeblikket.

– Jeg har litt å jobbe med i svingen for å si det sånn, understreker han.

Kjipt å gå glipp av NM

Selv om det ikke blir NM er Kofstad glad for å være inne i turneringsmiljøet igjen.

Målet var å være klar for turneringsgolf til årets norgesmesterskap. Til tross for at kroppen tillater han å slå fulle slag og spille hele runder, er det fortsatt et lite stykke igjen for å være turneringsklar.

– Det er litt kjipt å gå glipp av NM. Jeg har aldri vært her på Bjaavann før og banen ser kjempefin ut. Men jeg har rett og slett ikke spilt nok, og heller ikke spilt bra nok til å være i nærheten av det jeg ønsker, utdyper han.

Til tross for at han ikke er en av de mange som skal slå ut på første tee i morgendagens norgesmesterskap, innrømmer han at det er hyggelig å være tilbake i turneringsmiljøet igjen.

– Det er helt konge å komme litt inn i miljøet igjen. Jeg er jo ikke akkurat han karen som eksponerer meg mest, så det var hyggelig å si hei til alle sammen igjen.

Turneringsklar i september

Etter alle solemerker blir Espen Kofstads navn å se på en startliste i september. På den skandinaviske touren Nordic Golf League.

– Målet er å spille meg inn i turneringsform i Sverige eller Danmark neste måned, og kanskje en Europatour-turnering etter det.

Heldigvis slipper han å tenke på kampen om å beholde kortet på det øverste nivået i Golf-Europa. Ettersom han har spilt færre enn fire turneringer er teknisk sett ikke sesongen i gang for nordmannen. Derfor får han «medisinsk fritak», og har med det kategori på DP World Tour også i 2024.

Men før den tid gleder han seg bare over å spille turnering igjen.

– Hvem vet? Kanskje jeg gjør det veldig bra på Nordic League? Det hadde vært gøy!

Powered by Labrador CMS