Sesongens første major //

Lilia Vu vant sin første major etter omspill

Etter en nervepirrende søndag, med blant andre Nelly Korda i hælene, kunne Lilia Vu løfte trofeet i kvinnenes første major i 2023.

Amerikanske Lilia Vu vant sin første major natt til mandag, norsk tid.
Publisert

25 år gamle Vu ledet turneringen midtveis i runde 2, men etter en runde over par lørdag måtte hun levere en ordentlig god sisterunde. Det løste hun med glans.

Amerikaneren var to under par for dagen og -8 totalt før hun slo ut på hull 17. Angel Yin var på det tidspunktet -11, og thailandske Atthaya Thitikul var -10. Innspillet på par 3-hullet landet åtte meter fra flagget, og ble fulgt opp av en nydelig putt som så vidt datt over kanten.

Den ferske major-vinneren fulgte opp med nok en birdie på hull 18 etter fire gode slag på par 5-hullet. Da var det bare å sette seg i klubbhuset og vente.

Konkurrentene sviktet

Atthaya Thitikul lå som nevnt -10. Med birdie på siste ville hun vunnet turneringen, og med par ville 20-åringen fått delta i omspill. Kanskje ble det for mye press på unge skuldre – den thailandske jenta gjorde dobbelbogey, og falt til en delt fjerdeplass.

Angel Yin var 11 under par med tre hull igjen å spille. Amerikaneren gjorde det unødvendig spennende for seg selv, med bogey på 16 og 17, før hun satte den viktige birdieputten på 18 for å møte landsmannen Vu i omspill.

Omspillet ble av det korte slaget, da Lilia Vu nok en gang slo fire gode slag på par 5-hullet 18, mens Yin måtte nøye seg med par.

Ledertavle

Amerikanske Nelly Korda gjorde eagle på sitt siste hull for dagen og kom seg til -9, som holdt til en tredjeplass. Norske Celine Borge hadde to tøffe runder torsdag og fredag, og misset cuten.

Powered by Labrador CMS