Sesongens første major //

Lilia Vu vant sin første major etter omspill

Etter en nervepirrende søndag, med blant andre Nelly Korda i hælene, kunne Lilia Vu løfte trofeet i kvinnenes første major i 2023.

Amerikanske Lilia Vu vant sin første major natt til mandag, norsk tid.
Amerikanske Lilia Vu vant sin første major natt til mandag, norsk tid.
Publisert

25 år gamle Vu ledet turneringen midtveis i runde 2, men etter en runde over par lørdag måtte hun levere en ordentlig god sisterunde. Det løste hun med glans.

Amerikaneren var to under par for dagen og -8 totalt før hun slo ut på hull 17. Angel Yin var på det tidspunktet -11, og thailandske Atthaya Thitikul var -10. Innspillet på par 3-hullet landet åtte meter fra flagget, og ble fulgt opp av en nydelig putt som så vidt datt over kanten.

Den ferske major-vinneren fulgte opp med nok en birdie på hull 18 etter fire gode slag på par 5-hullet. Da var det bare å sette seg i klubbhuset og vente.

Konkurrentene sviktet

Atthaya Thitikul lå som nevnt -10. Med birdie på siste ville hun vunnet turneringen, og med par ville 20-åringen fått delta i omspill. Kanskje ble det for mye press på unge skuldre – den thailandske jenta gjorde dobbelbogey, og falt til en delt fjerdeplass.

Angel Yin var 11 under par med tre hull igjen å spille. Amerikaneren gjorde det unødvendig spennende for seg selv, med bogey på 16 og 17, før hun satte den viktige birdieputten på 18 for å møte landsmannen Vu i omspill.

Omspillet ble av det korte slaget, da Lilia Vu nok en gang slo fire gode slag på par 5-hullet 18, mens Yin måtte nøye seg med par.

Ledertavle

Amerikanske Nelly Korda gjorde eagle på sitt siste hull for dagen og kom seg til -9, som holdt til en tredjeplass. Norske Celine Borge hadde to tøffe runder torsdag og fredag, og misset cuten.

Powered by Labrador CMS