Meninger//

Golfens identitetskrise

Golfens verden har blitt et slags senter for konstruerte virkeligheter og skjulte sannheter, skriver Losby GK–medlem Adrian Søbyskogen. Han mener for få spiller etter reglene.

Flere og flere jukser, for eksempel ved å gi seg selv «gimmier», mener innsender Adrian Søbyskogen. Han ønsker at alle spiller etter reglene og registrerer sine runder.
Publisert Sist oppdatert

Dette er et leserinnlegg. Innholdet gir uttrykk for skribentenes mening.

Adrian Søbyskogen ønsker å ta et oppgjør med golf-verden.

Golf-Norge våkner, tusenvis av nye ivrige golfere har strømmet til og det blir nok en sesong med et evig jag for å spille seg ned til et lavere handicap enn der man avsluttet høsten i fjor. For den største penisforlengeren rundt klubbhuset er tallet på ditt spillende handicap - jo lavere tall, jo mer respekt får du i flighten du spiller med, samtidig skremmer man bort nybegynnere som ikke tør å booke seg inn i flighten din. 

Men min store brannfakkel er at de aller fleste som beveger seg på 10-tallet og singelhandicap hverken spiller etter reglene eller registrerer samtlige runder.

Det er sant, kjære golf-hustlers, at denne verden har blitt et slags senter for konstruerte virkeligheter og skjulte sannheter. Vi ser dem, de som smiler bredt og bærer sine lave handicap som trofeer, men under overflaten lurer et mørke av urettferdighet. De spiller kanskje ikke alltid etter reglene, og de registrerer definitivt ikke alle sine runder.

Forstå meg rett, dette er ikke et angrep på de flittige golfentusiastene som ærlig og hardtarbeidende prøver å forbedre sine ferdigheter. Dette er kritikk til deg som tror du kan manipulere systemet og vinne respekt ved å jukse deg til lavere handicap.

Vi må innse at golf ikke bare handler om å senke vårt handicap, men også om å heve vår integritet. Det er som at all ære har forsvunnet og de skamløse jukseteknikkene får lov til å leve sitt skjermede liv på banen.

Nei, det er ikke etter reglene at du kan få fire-fem mulligans i løpet av runden. Nei, du er ingen blodhund som klarer å finne ballen din hver gang du havner langt inne i skauen - vi ser at du har en ball i lomma, og nei det er ikke sant at en køllelengdes putt er en enkel putt og den er  en «gimmie».

Men det slutter ikke der. Attpåtil når du har jukset deg gjennom 18 hull og du spiller dårligere enn handicappet ditt, så velger du å ikke registrere runden. Som at du aldri har dårlige runder. 

Kjære deg, grunnen til hvorfor du blir så irritert av å spille så dårlig er fordi du har jukset til deg et handicap som gjør at du spiller over evne. Og nå må du hver eneste gang forsvare deg for resten av følget med at du «ikke har dagen i dag, heller». Og vi må høre på sutringen din hver eneste gang du har fullført et slag. Fordi du mener jo at du er litt bedre enn det der.

Å jukse med handicappet er ikke bare en fornærmelse mot sporten, men også mot medspillere, og den ærlige konkurransen som golfen representerer.

Så la oss alle ta et oppgjør med hobbygolfens skurker og forplikte oss til å spille etter reglene og registrere hver eneste runde. La oss gjøre golf til en sport der respekt ikke bare er basert på tallet på vårt handicap, men også på integriteten i vårt spill.

 Ønsker du å komme med din mening? Send inn dine tanker til redaksjon@norskgolf.no. 

Powered by Labrador CMS