RYDER CUP//

Meronk sjokkert, lei seg og forbannet: – Vært tøft

Søndag ventet han på telefonen fra Luke Donald. Den kom. Men beskjeden var ikke god.

Adrian Meronk trodde selv han var klar for Ryder Cup, men Luke Donald valgte annerledes.
Publisert Sist oppdatert

Mange trodde at Adrian Meronk skulle være blant Luke Donalds seks kapteinsvalg til Ryder Cup. Men polakken ble oversett da Europas kaptein offentliggjorde sitt endelige lag mandag.

Selv om han sent som  i mai vant DP World Tour-turneringen Italian Open på Ryder Cup-banen Marco Simone. Og selv om haner helt oppe på tredjeplass på sesongrankingen «Race to Dubai» etter Rory McIlroy og Jon Rahm.

Likevel ble han valgt bort.

Følelsesmessig tøft

Søndag ventet han på telefonanropet fra Luke Donald. Men da telefonen endelig ringte, var innholdet alt annet enn positivt.

– Jeg satt på toget på vei fra Sveits hvor jeg hadde avsluttet bra. Jeg ble sjokkert. Jeg hørte ham si at det var tøft for ham også, men ærlig talt, så snart han sa at jeg ikke var med, sluttet jeg nesten å lytte, sier Adrian Meronk.

Onsdag møtte han til pressekonferanse før denne ukens DP World Tour-turnering, Horizon Irish Open. Og la ikke skjul på de siste dagene har vært tunge.

– Det har vært følelsesmessig tøft, fra sjokk, til tristhet, til sinne. 

– Og nå prøver jeg å gjøre alt om til motivasjon for denne uken. Selvfølgelig er dette vanskelig å fordøye. Jeg følte at jeg hadde gjort nok for å være med på laget, fortsetter han.

Adrian Meronk la ikke skjul på sin skuffelse da han møtte pressen i Irland onsdag.

Det store målet

Forberedelsene til denne ukens turnering i Irland har stort sett gått med på å håndtere sjokket og skuffelsen etter å ha blitt vraket fra årets Ryder Cup-lag. Nå må han vente i to år på en ny sjanse.

– Dette har vært målet mitt i halvannet år. Å innse at det ikke kommer til å skje, er veldig tøft. Jeg har snakket med foreldrene mine, psykologen min, treneren min, og alle har vært støttende. 

– Mange spillere, trenere og caddies har vært veldig støttende og har sendt meldinger og ringt. Jeg har aldri opplevd noe slikt tidligere, så jeg kjemper med mine indre følelser. Jeg vil fokusere på denne uken, det er en flott turnering og bane, men samtidig tenker jeg et sted i bakhodet på det som skjedde for noen dager siden, sier Meronk.

Han slipper heller ikke synet av Luke Donald. For også Ryder Cup-kapteinen spiller ukens turnering. Det gjør også visekapteinene Edoardo Molinari, Thomas Bjørn og Nicolas Colsaerts.

PS! Ryder Cup spilles i Roma fra fredag 29. september til søndag 1. oktober. Du kan følge turneringen direkte på Viaplay.

Powered by Labrador CMS