Arnold Palmer Invitational//

Monsterrunde sendte Hovland opp til toppen

Med en feilfri 66-runde klatret Hovland helt til toppen av ledertavlen i Arnold Palmer Invitational.

Viktor Hovland takker caddie Shay Knight for runden, en bogeyfri forestilling av 25-åringen.
Publisert Sist oppdatert

Norske golffans har blitt godt kjent med begrepet «Hovland-søndag» de siste årene. Men denne lørdagen i Florida var helt klart en «Hovland-lørdag».

En bogeyfri runde med seks birdier som sendte nordmannen helt til toppen av ledertavlen i Arnold Palmer Invitational på Bay Hill.

Runden startet på beste vis med fairwaytreff, greentreff og en snau tremeters-putt for birdie. Han fulgte opp med en birdie til på hull 4.

Deretter gikk det nesten bare én vei.

12 av 14 fairwaytreff. 16 av 18 greentreff. Og dagsbeste fra tee til green på strokes gained-statistikken med 6,18 slag tjent på resten av feltet.

Det var særlig siste ni som var utslagsgivende for Ekeberg-mannen. Han leverte tre sterke birdier på rad mellom hull 12 og 14, som inneholdt et bunkerslag av den vakre sorten.

Med det bunkerslaget gikk nordmannen opp i delt ledelse med Tyrrell Hatton og Corey Conners på tidspunktet. Men «vår mann» var ikke ferdig da.

Han senket ytterligere én birdie på det sekstende hullet, et hull han har slitt med de siste dagene, for å gå inn i klubbhuset som solo-leder.

– Det har vært bra så langt denne uken. Så gode slag som jeg har slått denne uken skjer ikke hver dag, men jeg har hatt flyt denne uka. Man må ta utnytte når sånne ting skjer. Det har vært gøy, sier Hovland ifølge Discovery+.

I skrivende stund er det fremdeles mange spillere som er i godt driv. Hovland leder foreløpig på resultatet åtte under par (–8), men store navn som Rory McIlroy, Justin Thomas, Jordan Spieth og Scottie Scheffler er innenfor rekkevidde.

Starttidene for morgendagens avslutningsrunde er ikke klargjort enda, men det kan forventes at Hovland går ut blant de siste.

Det har vært en uke full av høydepunkter for nordmannen. Eagle «hole-out» på åpningsdagen, og hole-in-one på fredagsrunden. Nå er han helt i toppen før en av sesongen opphøyede turneringer skal avgjøres på «Arnie's Place» i Florida.

Hovedsendingen startet klokken 18.00 på Discovery+ og Eurosport Norge søndag.

Se ledertavlen fra Bay Hill her

Powered by Labrador CMS