Ny front på Tyrifjord: – Bygger for fremtiden

Stadig flere klubber utnytter den økonomiske tryggheten golfboomen har gitt, til å oppgradere sine anlegg. For Tyrifjord GK betyr det at de endelig kan satse stort på å modernisere banen.

Publisert

15. september ble det første spadetaket gjort på Tyrifjord Golfklubbs storstilte millionprosjekt, der det skal bygges helt nye greener på front-nine med nytt vanningssystem og drenering, tre nye teesteder, og forbedring av den generelle flyten i spillet.

Prosjektet beløpet seg til åtte millioner kroner, hvor 1,6 millioner kroner er godkjent i tippemidler, mens mesteparten tas fra klubbens egenkapital, samt et lite banklån.

Ifølge Anna Crawford, daglig leder ved Tyrifjord GK, har medlemmer og gjestespillere all grunn til å glede seg til den vakre parkbanen på Storøya nå blir enda flottere.

– Dette blir en «state of the art»-oppgradering hvor vi bygger for fremtiden. Den største forskjellen blir topp moderne greener som både kan spilles lett for nye spillere, men også veldig utfordrende for våre beste.

– Med denne oppgraderingen blir ikke banen bare vakrere, men også enda mer spennende, fastslår Crawford.

(Artikkelen fortsetter under)

Tyrifjord GK har nemlig hentet inspirasjon fra klassiske golfbaner rundt omkring i verden og bygger forhøyde greener. Det gir mulighet til mange interessante nærspillsslag, ulike klippehøyder og mer effektivt vedlikehold. I tillegg skal det gjøre greenene langt mindre sårbare for vinterskader.

På klubbens renoveringsblogg har medlemmene kunnet følge ombyggingsprosessen med hyppige oppdateringer de siste månedene. Nå som det har vært som kaldest, har det vært en litt stille periode, men arbeidet vil fortsette for fullt når det blir litt mildere igjen om noen uker. 

(Artikkelen fortsetter under)

Dersom alt går etter planen, skal nye front-nine åpne til sommeren. Innen den tid vil back-nine være åpen, samtidig som det nye greengresset vokser seg grønt i Polen før det fraktes på store lastebiler til Norge.

Anna Crawford sier klubben planene om renovering har vært oppe til diskusjon i styremøtet i ti år, og de har vært i samtaler med en rekke arkitekter og entreprenører. Takket være golfboomen som har kommet i korona-pandemien, besluttet årsmøtet i februar i fjor at det nå endelig var økonomi til å sette i gang det store prosjektet.

(Artikkelen fortsetter under)

Crawford har lang fartstid i klubben, men begynte som daglig leder 1. juli i fjor etter at ektemannen hennes Derek sluttet etter 16 år som daglig leder i klubben. 

Hun beskriver ombyggingsprosessen som noe av det morsomste hun har vært med på i karrieren sin. Mye av grunnen til det, er samarbeidet med head-greenkeeper Ian Ross.

– Vi er heldige som har Ian, som må være en av de fremste greenkeeperne i landet. Det er så spennende å følge hans arbeid. Han er konstant ute på banen og følger med på detaljene på centimeternivå.

Når de nye hullene åpnes til sommeren, spår Crawford at det bare blir et spørsmål om tid før medlemmene begynner å mase om at back-nine må få samme oppgradering. 

Ettersom front-nine er 25 år gammel og eldre enn back, er det imidlertid der behovet har vært størst i denne omgang.

–  Dette handler om å sikre fremtiden til banen. Men jeg blir overrasket hvis medlemmene ikke ønsker det når de omsider får oppleve hvor mye bedre de første ni blir, smiler Crawford.

Powered by Labrador CMS