Veksten i Golf-Norge//

Gått fra 300 til over 950 medlemmer: – Vil vokse mer

Golfen når stadig nye milepæler – og det er i klubber som Romerike Golfklubb hvor veksten er størst. Den daglige lederen mener idretten har blitt en av de nye folkesportene. 

Det er i klubber som dette – Romerike GK – den største medlemsveksten skjer.
Publisert

Golf-Norge nådde i juni nok en milepæl. Da steg tallet for antallet medlemmer i norske golfklubber for første gang over 140.000 mennesker. 

Men det er ikke i de aller største klubbene som Oslo, Bærum, Fana eller Byneset den største veksten skjer. Flere av dem er «fulle», og kampen for å få starttid er en daglig utfordring for deres medlemmer. 

Det er i klubber som Romerike Golfklubb, som ligger i Aurskog – 25 minutter fra Lillestrøm – den aller største medlemsveksten skjer. 

– I motsetning til før, virker det som at alle kjenner en golfer, sier Tore Hübenthal, daglig leder i klubben. 

Romerike GK har et mål om å være en klubb for alle, og rundt seg er det mange potensielle golfere i tillegg til de som allerede har plukket opp idretten. 

– Vi føler at vi har en god lokal forankring allerede, og denne blir bare tettere og tettere. Faktisk så har vi 500 medlemmer fra de tre nærmeste kommunene. Det er flere enn totalt antall medlemmer vi hadde for noen år siden, sier Hübenthal.

En av de nyeste medlemmene, den 900. totalt, er faktisk ordføreren i Aurskog-Høland kommune. Resten av medlemmene er fra Oslo, Lillestrøm og Lørenskog.  

Daglig leder, Tore Hübenthal, ser stolt utover anlegget sitt.

Gode ambassadører

Det har blitt spilt golf på Aurskog Golfpark siden 1999, men den originale klubben ble erklært konkurs i 2017. Siden har pilen bare pekt én vei – oppover. 

– Den enorme veksten skyldes selvfølgelig korona og den økte golfinteressen, men hos oss har vi også mange gode medlemmer som er fantastiske ambassadører, forteller Hübenthal. 

I likhet med mange klubber i landet bruker de verktøyet «Golfspilleren i Sentrum» for å ta temperaturen på trivselen hos medlemmene. Golfforbundet har et mål om få det tallet over 40, mens på Romerike har de nådd 48 og 49 de siste årene. 

– Det er så høyt at det er flere som lurer på hva vi gjør her oppe, legger han til. 

Klubben nyter godt av å ha gode medlemmer som fremsnakker klubben. Men det kommer ikke av seg selv.

Spennende tid i vente

Klubben er i vekst og medlemmene er allerede fornøyde. Men Tore Hübenthal og resten av Romerike GK har ingen planer om å hvile på laurbærene. 

– Nå er vi i prosess med å bygge nytt klubbhus. Akkurat nå ligger prosjektet ute på anbud, så vil det kalles inn til et ekstraordinært årsmøte hvor medlemmene kan bestemme om det blir noe av eller ikke, sier Hübenthal. 

Dagens klubbhus er den gamle låven som var del av gården som var på området før, men har både proshop, møtelokaler og restauranten Fjøset. 

– Det nye vil forhåpentligvis ha det samme, men med flere møterom, større kjøkken til kafeen, og ikke minst et moderne simulatorsenter med nærspillsområde for juniorene, sier han. 

– Det tror jeg medlemmene vil akseptere, så lenge ikke prisen blir for høy. 

Damevennlig bane

Målet for året er nå 1000 medlemmer. På sikt ønsker de 1200. 

– Da har vi et godt grunnlag for å utvikle banen og områdene våre enda mer. 

Et annet viktig fokus er hvordan banen oppleves for kvinnelige golfere. Etter en samling i Spania hvor blant annet Fanny Sunesson, tidligere caddie til Nick Faldo, var tilstede og snakket om utfordringene kvinner møter på golfbaner. 

– Hun pratet mye om hvordan damene har det, og hvordan man kan tilrettelegge mer for dem. 

– Derfor har vi satt opp flere toaletter, og gjort endringer på teestedene slik at de slipper å ha en kjempedrive og fremdeles ligge bak herrene på fairway. 

Å gjøre banen mer damevennlig er et av mange grep som klubben gjennomfører.

Det er disse grepene i sum som skaper det positive utviklingen i Romerike GK. Hübenthal forteller om en nysgjerrighet fra andre klubber. 

– Jeg føler vi treffer markedet vårt på en god måte. Når andre klubber kommer hit, spiller banen vår og er nysgjerrige på hvordan vi drifter, så gjør vi noe riktig. Det er veldig hyggelig, konkluderer den daglige lederen. 

Powered by Labrador CMS