NM SENIOR//

Her er årets vinnere fra NM Senior på Byneset

Fem klassevinnere sto igjen med de bredeste smilene etter NM for seniorer i helgen.

NM Senior 2024
Vinneren i D50-klassen, Cecilie Lundgreen (Borregaard GK), flankert av Kristin Klæboe Larsen på andreplass og Cathrine Schrøder (begge Oslo GK) på tredje.
Publisert Sist oppdatert

En svært aktiv turneringssesong med rekorddeltakelse i de nasjonale forbundsturneringene fortsatte på Byneset Golfklubb i helgen. Totalt 113 spillere stilte til start i fem ulike klasser da NM Senior skulle avgjøres.

Flere av forhåndsfavorittene innfridde i Trondheim. Blant dem var den tidligere europatour-spilleren og NM-vinneren fra 1994, Cecilie Lundgreen, fra Borregaard GK. 

Med runder på 76 og 75 slag endte Lundgreen sju over par totalt i D50-klassen, to slag foran Kristin Klæboe Larsen fra Oslo GK (78, 75) og ytterligere ett foran en annen Oslo-spiller, Cathrine Schrøder (80, 74).

Vinneren i H50-klassen ble Thomas Hansen (midten), her med Stefan Berg (t.v.) og Tom Selmer (t.h.)

I H50-klassen ble det ikke like jevnt om seieren. Til det var Thomas Hansen fra Østmarka GK for overlegen. Han la grunnlaget med en åpningsrunde på 71 slag, og feide all tvil til side da han fulgte opp med en gnistrende 69-runde som inneholdt fire birdier og en eagle.

Dermed endte han fire under par totalt, fire slag foran Stefan Berg fra Holtsmark GK (72, 72) og fem foran et annet velkjent navn, Tom Selmer fra Losby GK, som ledet etter en førsterunde på 70 slag, men måtte tåle 75 på de siste 18.

Blant de eldre seniorene ble det til slutt en overlegen seier for Kjersti Jæger (midten). Her med Bente Elisabeth Soltvedt (t.v.) og Fride Cathrine Hjorth (t.h.).

I dameklassen for eldre seniorer viste Kjersti Jæger fra Stavanger GK (94, 86) seg overlegen.

Jæger vant til slutt med hele seks slags margin ned til klubbkollega Bente Elisabeth Soltvedt (92, 94), som igjen var 12 slag foran Fride Cathrine Hjorth fra Hakadal GK (102, 96).

I klassen for eldre seniorer vant Ola Hjorth (midten) foran Erlend Wiik (t.v.) og André Chute.

I herreklassen for eldre seniorer ble det en betydelig hardere kamp om seieren. 

Til slutt trakk Ola Hjorth fra Hakadal GK det lengste strået etter sterke runder på 71 og 70 slag. Med -3 totalt endte han to slag foran Erlend Wiik fra Drøbak GK, som etter en åpningsrunde på 74 slag presset scoren ned i 69 på andrerunden med fem birdier og en eagle. 

På tredjeplass fulgte André Chute fra Romerike GK (76, 72).

I klassen for superseniorer var Arid Einar Oen suveren. Nærmest kom Nils Høeg (t.v.) og Bjørn Karlsen.

Blant herrene ble det også konkurrert i en klasse for superseniorer. Her viste hjemmespillerne fra arrangørklubben seg som de aller sterkeste. Det var lite å gjøre med Arvid Einar Oen, som allerede på åpningsrunden klemte til med fem birdier og en svært imponerende 68-runde.

Byneset-spilleren ga aldri fra seg den solide ledelsen selv om andrerunden ikke var av samme kaliber. Med 79 slag endte han +3 totalt, hele ni slag foran sin klubbkamerat Nils Høeg (81, 75) og ytterligere seks foran Bjørn Karlsen fra naboklubben Stiklestad GK (79, 83). 

Her er resultatene

Powered by Labrador CMS