DP WORLD TOUR//

Hovland på skotsk jord: – Føler spillet kommer seg

Viktor Hovland (26) er på plass i Skottland. Torsdag starter han Scottish Open i gruppe med Rory McIlroy. Så venter årets siste major på Royal Troon.

Viktor Hovland spilte tirsdag innspillsrunde på The Renaissance Club utenfor Edinburgh.
Publisert Sist oppdatert

Neste uke er det dags for den 152. utgaven av The Open Championship. Majorturneringen spilles i år på Royal Troon, hvor svenske Henrik Stenson gikk helt til topps i 2016. 

For Viktor Hovland blir det et nytt forsøk på å vinne sin første majorseier. Og som de fleste av golfens superstjerner, er han allerede på plass på skotsk jord for å tilvenne seg til linksgolf.

Torsdag kl 09.28 starter nordmannen Genesis Scottish Open sammen med fjorårsvinner Rory McIlroy og hjemmefavoritten Robert MacIntyre

Hovland i utvalgt gruppe

Og heldigvis: Trioen er valgt ut som «featured group», som betyr at du kan følge Hovland slag for slag på Viaplays direktesending torsdag fra kl 09.30. 

De siste ukene har Ekeberg-ekspressen vært hjemme i Norge på en etterlengtet ferie. Men tro ikke at Hovland har ligget på latsiden. Lørdag koste han seg med venner og kjente på Kragerø Resort som det store trekkplasteret i Wright Invitational

Men han har også jobbet hardt med spillet.

 – Jeg føler at det begynner å komme seg, men det er ikke helt der jeg ønsker at det skal være, sier Viktor Hovland til Norsk Golf.

I fjor høst var verdens beste golfspiller på herresiden, vant FedEx-cupen på East Lake, og gjorde ytterligere grep for å forbedre seg til 2024-sesongen. Det gikk ikke helt som planlagt. 

Men etter gjentatte trenerbytter og tidlig hjemreise fra The Masters, valgte Hovland å returnere til Joe Mayo. Sammen fant de umiddelbart tilbake til noe av suksessoppskriften fra fjoråret. 

Tredjeplassen i PGA Championship i mai viste at nordmannen fortsatt kan.

– Trenger ikke være perfekt

– Sånn er det, sier Hovland.  – Og spillet trenger ikke å være perfekt for at jeg skal spille bra golf. Så det er bare å møte opp, og forhåpentligvis går det min vei.

Rory McIlroy er tilbake og var mandag i strålende humør.

Det er imidlertid flere som jakter den siste majortittelen for året. Ikke minst nevnte McIlroy, som tok en lang pause fra golfen etter at han nok en gang kom til kort i en majorturnering under U.S. Open i juni.

Denne uka er nord-iren tilbake i sirkuset som tittelforsvarer i Genesis Scottish Open. Og McIlroy var i strålende humør under mandagens innspillsrunde på The Renaissance Club. 

Her er starttidene i Genesis Scottish Open

Powered by Labrador CMS