Wright Invitational//

Skapte fest i skjærgården: – Litt Ryder Cup-stemning

Flere tusen var på plass for å se Viktor Hovland og alle de andre stjernene i aksjon. Arrangør Kevin André Wright bestemte seg underveis for gjentagelse neste år.

Viktor Hovland og co lagde fest i Kragerø under Wright Invitational.
Publisert

– Det blir ikke musestille på neste Ryder Cup, så dette er bra trening, sier han og smiler bredt. 

Viktor Hovland har nettopp sett lagkameratene senke birdieputten på 18. green på Kragerø Golfklubb. I ring langs greenkanten sto hundrevis av mennesker og jublet da ballen rullet nedi koppen.

For selv med småregn i luften hele dagen på Stabbestad i Kragerø var det ingen som ønsket å dra hjem tidlig. Å være publikum Wright Invitational er en av de aller beste måtene å se superstjernen, og store deler av kjendis-Norge, på nært hold. 

– Det går ikke an å sammenligne helt med Ryder Cup, men det er jo kult på hull 18 med masse mennesker rundt. Man får jo lyst til å slå gode golfslag, sier Hovland videre. 

Veldedighetsturneringen Wright Invitational ble lørdag arrangert for tredje gang. Målet er en festdag hvor publikum kan se kjente og kjære fjes fra TV-skjermene, hvor alle inntekter går til Stiftelsen Organdonasjon. 

Dette er også tredje gangen Viktor Hovland stiller opp i turneringen for sin gode venn Kevin André Wright

– Det er kjempehyggelig å være her. Dette blir bare bedre og bedre, og større og større. Når man kan kose seg og ha det gøy selv, og samtidig støtte en god sak er det kjempekult, sier verdensstjernen. 

Enorme premier

For første gang arrangeres turneringen i Kragerø. De to foregående utgavene ble gjennomført på Vestfold GK og Miklagard GK. 

Arrangør Kevin André Wright gleder seg allerede til neste år.

Hvor neste års utgave blir er hittil ukjent, men arrangør Kevin André Wright bestemte seg underveis på runden at dette må skje igjen. 

– Jeg starter mest sannsynlig planleggingen allerede neste uke. Jeg bestemte meg utpå banen at dette skal vi gjøre igjen, forteller han. 

For hver utgave blir både premiene og innsamlingssummen større. Denne utgaven var inget unntak. Målet er 1,5 millioner kroner, men det vil ta noen dager før det endelige tallet er klart.

Nesten hvert eneste hull hadde en form for konkurranse hvor man kunne vinne både golfutstyr, biler og båter – tilogmed en leilighet sto på spill. De gjeveste premiene ble kun gitt bort om noen fikk hole-in-one. 

– Det var dessverre ingen som vant de store premiene. Det er synd for vi hadde fått inn så mye bra i år. Hadde vært gøy om noen tok en av dem, sier han. 

– Da blir kanskje leiligheten en premie neste år?

– Jeg håper det. Det hadde vært ekstremt gøy.

Med på lørdagens festligheter var Kristoffer Ventura, Andreas Halvorsen, Marius Thorp, Kygo, Bård Ylvisåker, John Carew, Kurt Nilsen, Mons Røisland, Mats Zuccarello Aasen og Shay Knight for å nevne noen. 

– Viktig å få snakket om det

Bakgrunnen for turneringen er at Wright selv har en hjertesykdom, og mest sannsynlig vil trenge et nytt hjerte. Flere i familien hans har samme sykdom, og faren har allerede gjennomgått to hjertetransplantasjoner. 

I kjølvannet av dette ble ideen om Wright Invitational til, noe Hege Lundin Kuhle, daglig leder i Stiftelsen Organdonasjon, er glad for. 

– Denne turneringen betyr veldig mye. Det er en god måte å fortelle om tematikken og samle inn midler for å støtte vårt arbeid videre, sier Lundin Kuhle. 

De innsamlede ressursene går til å informere befolkningen om organdonasjon.

Stiftelsen Organdonasjon bruker turneringen som en informasjonskanal for å spre budskapet sitt. Daglig leder Hege Lundin Kuhle nummer to fra høyre.

– Det er veldig fint å se at så mange kjente personer støtter opp og viser at de er positive.

– Men det viktigste med turneringen er å få snakket om organdonasjon.

– Hvordan blir man en organdonor selv?

– Det viktigste er å si det til dine nærmeste, det er de som skal bekrefte din vilje hvis det trengs. I tillegg kan du fylle ut et donorkort. Det gjøres enten på Helsenorges nettsider, i en egen app eller på et fysisk kort som du kan ha i lommeboken din, svarer Lundin Kuhle.

– Man kan finne informasjon på dette hos våre nettsider også. 

Powered by Labrador CMS