Krogh sikret europatour-kortet i sesongfinalen

I årets siste Challenge-tour turnering ble det klart: Kristian Krogh Johannessen slår følge med Espen Kofstad på DP World Tour neste år.

Publisert

Club de Golf Alcanada på ferieøya Mallorca var denne helgen vertskap for årets siste turnering på Challenge-touren. Der skulle det avgjøres for Drammen-spiller Kristian Krogh Johannessen og resten av feltet på Europas utviklingstour om 20 plasser til neste års DP World Tour.

Før Rolex Challenge Grand Final lå Krogh Johannessen på 11. plass, og det skulle en del til for at han havnet på feil side av den magiske grensen.

Heldigvis leverte han fire solide runder og endte på delt 16. plass i sesongfinalen, syv slag bak engelske Nathan Kimsey som vant turneringen.

72-73-70-71 og en score på –2 ble fasiten for Hokksund-mannen. Dermed ble det tolvte plass på sammenlagtlisten i «Road to Mallorca»

Dermed slår han følge med denne gjengen opp til Europas høyeste nivå neste sesong:

The 20 players to receive @DPWorldTour cards 📊#RolexGrandFinal #RoadtoMallorca pic.twitter.com/453GSFD8pO— Challenge Tour (@Challenge_Tour) November 6, 2022

Gjennom hele helgen leverte Krogh bra spill på Mallorca, med eagle på sisterundens trettende hull som et naturlig høydepunkt. Med ytterligere 13 birdier fordelt jevnt over de fire rundene er det liten tvil om at Krogh hører hjemme på DP World Tour.

Det beviste han også i Danmark tidligere i år, da han i starten av september fikk anledning til å spille «Made in Himmarland». Han takket for tilliten med en sylsterk tredjeplass bare noen få slag vinneren.

Den kommende sesongen på DP World Tour blir den største noensinne med 39 turneringer fordelt på 26 land og en samlet premiepott på nesten 1,5 milliarder kroner. Nytt av året blir også en «minstelønn» på omtrent 1,5 million kroner for dem som spiller flere enn 15 turneringer gjennom hele sesongen.

Det hele starter i Sør-Afrika allerede 24. november med Joburg Open i Johannesburg.

Powered by Labrador CMS