Lofoten og Kongsvinger hylles i prestisjekåring

Golf World kårer Lofoten Links til Nordens beste golfbane og den sjette beste banen i Fastlands-Europa.

Publisert

I denne månedens utgave av Golf World, et av verdens største golfmagasiner, har en ekspertgruppe bestående av bereiste golfere og journalister fra hele Europa kåret de 100 beste golfbanene på kontinentet.

Der er Lofoten Links på Gimsøya i Nordland helt oppe på en imponerende 6.-plass, mens Kongsvingers GK i Innlandet også er inne på listen for første gang med 63.-plass.

«For seks år siden var Lofoten ikke engang i topp-100, så dette virker vågalt. Noen av hullene på banen kan ikke kalles klassikere, men den har mange, mange flere som du vil huske resten av livet ditt. Omgivelsene er den største tiltrekningskraften – og mangler sidestykke – men banen er mye mer enn det. Så mange av hullene som er formet i dette utopiet, er verdensklasse», skriver Golf World og gir banen 81 poeng av 100 mulige.

De gir banen 30 av 40 mulige poeng for design, full pott på 15 poeng for omgivelser og hvor minneverdig den er, 6/10 for spillbarhet, 8/10 for gjennomgående kvalitet og 7/10 i presentasjon.

(Artikkelen fortsetter under)

Lofoten rangeres dermed som den beste banen i Norden, 13 plasser foran Falsterbro i Malmö i Sverige på 19.-plass. Deretter følger Bro Hof Slott utenfor Stockholm som den 23. beste banen i Fastlands-Europa.

Kongsvingers GK kan på sin side skryte av en sterk 63.-plass med en totalscore på 69 poeng. Skogsbanen får 27 av 40 mulige for design, 11/15 for omgivelser, 10/15 poeng for å være minneverdig, og 7/10 på spillbarhet, kvalitet og presentasjon.

«Banen er veldig forskjellig fra vår andre norske bane på listen. Mens Lofoten er lokalisert langs kanten av havet og omringet av fjell, tar Kongsvingers skjønnhet pusten av deg med hull som slynger seg gjennom og rammes inn av høye furutrær. Meget bra variasjon og bare noen veldig få svakere hull.», skriver Golf World i sin begrunnelse.

Den supereksklusive privatklubben Morfontaine i Paris i Frankrike topper rankingen, foran Utrecht de Pan i Nederland og Fontainebleau i Frankrike.

Dette er ikke første gang magasinet har gitt heder og hære til Lofoten Links: I desember i fjor havnet den spektakulære banen på Gimsøya på 96.-plass over verdens beste golfbaner.

Powered by Labrador CMS