PGA Championship//

Major-uke! Starttider, favoritter og baneoversikt

Årets andre major-turnering står for tur – PGA Championship. Samme helg Norge feirer nasjonaldagen, skal Viktor Hovland igjen utfordre verdens beste i et av årets høydepunkter.

PGA Championship står for tur! Valhalla Golf Club er vertskap når verdenseliten igjen skal møtes til dyst.
Publisert Sist oppdatert

Et år har gått siden Viktor Hovland var i seierskampen på Oak Hill Country Club i New York. Da var duellerte han mot Brooks Koepka, men det var amerikaneren som trakk det lengste strået – og vant Wanamaker-trofeet. 

I år har PGA Championship-sirkuset forflyttet seg til Louisville, Kentucky. Valhalla Golf Club er vertskap. 

Passende navn for nordmenn som heier på norsk suksess under en 17. mai-helg. 

Valhalla har vært vertskap for store turneringer flere ganger, sist var samme turnering for ti år siden. Da vant Rory McIlroy med scoren – 16, som faktisk var sist han vant en major. 

Tidlig torsdag, sent fredag

Viktor Hovland spiller sammen med to tidligere major-vinnere de to første dagene i Kentucky. Japaneren Hideki Matsuyama (Masters 2021) og australeren Cameron Smith (The Open 2022). 

Trioen slår ut klokken 14.26 norsk tid (08.276 lokal) på torsdag, og 19.51 (13.51) på fredag. 

Cameron Smith (t.v.) og Viktor Hovland blir igjen spillepartnere de to første dagene i en storturnering. Her fra Masters tidligere i år.

Andre interessante grupper å holde øyet med de to første dagene er:

Scottie Scheffler, Wyndham Clark og Brian Harman.

Tiger Woods, Adam Scott og Keegan Bradley.

Brooks Koepka, Max Homa og Jordan Spieth.

Ludvig Åberg, Xander Schauffele og Justin Thomas. 

Rory McIlroy, Dustin Johnson og Justin Rose. 

Hard kamp om favorittstempelet

På vei inn mot turneringen er det flere som har lagt merke til at tre av golfens største navn er i svært god form, Scheffler, Koepka og McIlroy. 

Scottie Scheffler vant i sine to siste turneringsstarter, inkludert Masters, før han ble far for første gang tidligere i måneden. Rory McIlroy vant forrige ukes PGA-turnering, Wells Fargo Championship, med fem slags margin. Og regjerende mester Brooks Koepka vant den siste LIV-turneringen. 

Brooks Koepka (t.v.), Scottie Scheffler, Jon Rahm og Rory McIlroy er selvfølgelig blant favorittene når det spilles major-turneringer.

I tillegg er det det umulig å unngå og nevne navn som Jon Rahm, Xander Schauffele, Ludvig Åberg, Wyndham Clark, Collin Morikawa og Will Zalatoris når man lister opp favorittene til de øverste plassene. 

Det er også verdt å merke seg at fjorårets folkehelt, Michael Block, også er tilbake. Instruktøren fra Arroyo Trabuco Golf Club i California kvalifiserte seg til turneringen som har flere PGA-proer på startlisten, og overrasket alle da han slo mange av de største stjernene. 

Han endte opp på en 15. plass og fikk en hole-in-one i samme gruppe som McIlroy. 

Banedesign av Jack Nicklaus

Valhalla Golf Club er designet av legendariske Jack Nicklaus, og åpnet i 1986. Tre ganger tidligere har det vært spilt PGA Championship. 1996 (Mark Brooks vant), 2000 (Tiger Woods vant) og i 2014 (Rory McIlroy) vant. 

Banen var også vertskap for Ryder Cup i 2008, hvor amerikanerne tok seieren på hjemmebane. 

Selve banen er en parkbane som er kjent for å tett vegetasjon og mye vann i og rundt spilleområdene. Klubben har fokusert på å lage en «major-følelse» gjennomgående gjennom hele anlegget. Nicklaus beskrev banen som en en golf-designers drøm: 

– Fordi det finnes en variasjon av terreng, vegetasjon og vann å jobbe med. Alt som trengs for en utmerket golfbane: plass til brede fairwayer og spektakulære golfhull, sa han ifølge klubben selv

Valhallas 13. hull er et par 4 med en unik øygreen.

Banen har vært på «topp 100 i USA»-listen til Golf Digest siden 1993, og gjennomgikk en større renovasjon med nytt gress på fairwayene og teestedene, samt ny sand i bunkrene. 

TV-tider

Denne turneringen er det Viaplay som har rettighetene til. Hovedsendingene går på disse tidspunktene:

Torsdag 20.00–02.30

Fredag 20.00–02.30

Lørdag 19.00–01.30 

Søndag 19.00–01.30

Torsdag er Hovland, Matsuyama og Smith i feature group-dekningen fra klokken 15.30 norsk tid. 

Her er ledertavlen

Powered by Labrador CMS