JERN PÅ BILLIGSALG//

«Frister å ta jerna ned fra Finn og ut på banen igjen»

Vil du ha samme jernsett som Michael Block (46) gjorde hole-in-one med på Oak Hill søndag? Jonas fra Losby selger billig på Finn.no, men vurderer nå å beholde dem selv.

Drømmeuka til Michael Block (t.h.) endte med oppmerksomhet fra hele verden og klemmer fra Rory McIlroy. I bagen hadde han gamle venner å støtte seg til.
Publisert Sist oppdatert

De fleste fikk med seg den oppsiktsvekkende prestasjonen til Michael Block i PGA Championship i helgen. Instruktøren fra Arroyo Trabuco Golf Club i California sjokkerte ikke bare verden med en 15. plass i årets andre major.

På søndagens finalerunde, i gruppe med selveste Rory McIlroy og da Block allerede hadde vunnet publikums hjerter, «slam-dunket» han en hole-in-one på hull 15.

Treff på Finn.no

Det var mye å like med sensasjonen fra California, som fikk med seg 288.333 dollar, over tre millioner kroner, for helgejobben på Oak Hill.

46-åringen beviste også at man ikke trenger de hotteste og nyeste køllene for å prestere på banen. For i bagen hadde han TaylorMade Tour Preferred MC – i femmer- til nierjern – fra 2014!

Et raskt søk på Finn.no ga oss ett eneste treff. Jonas Joranger Larsen fra Losby GK har lagt ut et tilsvarende jernsett til salgs med en prisantydning på beskjedne 3.500 kroner.

Men foreløpig er det liten eller ingen interesse.

Så langt har 11 personer lagt til de brukte køllene som «favoritt» på Finn.no, men Jonas har foreløpig ikke fått noen henvendelser på sin annonse.

– Nei, jeg har ikke merket noen økning på henvendelser etter helgen, men da jeg så settet hans på tv-sendingen, var det noe veldig kjent der, ja, bekrefter en Hellas-ferierende Jonas på tekstmelding til Norsk Golf.

Nå vurderer han å legge til informasjonen om Michael Block for å få litt fart på annonsen.

– Jeg kjøpte selv køllene for ikke altfor lenge siden på Finn.no. Jeg hadde kommet til et nivå der jeg ville prøve å «shape» slagene, spille med mindre tilgivende jern og mer følelse. Disse køllene var såpass billige at jeg kunne kjøpe dem for å teste hvordan slike jern kjennes, forklarer 9,1-handicaperen fra Losby GK.

Samtidig kjøpte han et vesentlig nyere – og dyrere – sett av P790-modellen til TaylorMade.

Jonas Joranger Larsen vurderer nå å beholde sine gamle TaylorMade-jern. – Kanskje burde jeg heller bruke budsjettet på mer trening enn nytt utstyr?

Fantastisk følelse

– For min del ga de to ulike jernsettene ganske like resultater. Og nå som Block har spilt seg 3000 plasser oppover på verdensrankingen etter en god helg i regnet, så frister det jo veldig å avpublisere annonsen på Finn.no, ta jernene inn i varmen og ut på banen igjen, innrømmer Jonas Joranger Larsen.

– Køllene er fantastiske å slå med når jeg treffer, men slemmere når jeg bommer. Og derfor har jeg fått jeg stor respekt for Block, som tydeligvis fant sweetspot i fire dager på Oak Hill.

Han synes det er fascinerende hvor godt de eldre jernkøllene kan prestere mot det nyeste i butikken.

– Jeg er blitt fortalt at køller som TaylorMade MC ikke går gjennom like store endringer som mer tilgivende modeller. Det er kanskje der det ligger? Og når Block kan spille seg til en 15. plass i PGA Championship med disse køllene, bør jeg kanskje revurdere om jeg skal bruke mest tid og penger på nytt utstyr eller flere timer med trening?

Det er ikke de eneste to spørsmålene som Jonas Joranger Larsen spør seg etter helgen.

– Når jeg kommer hjem fra Hellas, skal jeg ta mine TaylorMade MC rett ut på rangen og finne ut om det er meg eller køllene det er noe galt med. Så det er ikke sikkert at de er til salgs så mye lenger.

PS! Tirsdag rapporteres det at sensasjonen Michael Block hadde mottatt bud på 30.000 dollar – rundt 330.000 norske kroner – for syverjernet han slo hole-in-one med.

Michael Block vant folks hjerter i PGA Championship. Hans utstyrsvalg har sikkert også fått flere til å bruke hodet.
Powered by Labrador CMS