– Er det sant? Det hadde jeg ingen anelse om.

Heidi Borge rakk knapt å fullføre helgens Veien til Golf-kurs før hun ble registrert i Golfbox, og ringt opp av Norsk Golf. Hun har startet med golf av helt andre grunner enn å bli et rundt tall i registeret.

– Jeg har bare vært på driving rangen et par ganger tidligere. Begge foreldrene mine var ivrige golfere, men etter at pappa døde for fem og et halvt år siden, har ikke mamma orket å tenke på golf en gang. 

Gjøre noe sammen

Men da Heidi ringte før helgen og fortalte at hun endelig hadde meldt seg på golfkurs, gikk mamma rett ut i boden for å pusse støvet av det gamle utstyret.

– Mamma er min motivasjonen for å starte, sier Heidi.

– Jeg vil få henne i gang igjen. Jeg gleder meg til å gjøre noe sammen med henne, ha noe felles, en aktivitet vi kan dele. Vi kan ikke bare sitte hjemme hver for oss og drikke kaffe.

Samtidig var det flere faktorer i livet som endelig stemte.

– Jeg har tenkt på det en stund, men med barn i huset har det ikke vært lett å finne tid. Nå er sønnen min 16. Jeg har ei venninne som også ville begynne. I tillegg har vi en felles venninnegjeng i Sandefjord som allerede var godt i gang. Vi kunne ikke bli helt «utafor» heller.

– Hvordan opplevde du kurset?

– Det var veldig moro. Jeg likte at det var så praktisk, med teori ute på banen. Og så blir du raskt kjent med nye mennesker, hyggelige folk. Et godt miljø er viktig når sporten i seg selv kan være ganske frustrerende, ler hun.

For 54-handicaperen kjenner seg selv godt.

– Jeg blir fort ivrig når jeg først begynner med noe. Det er én av grunnene til at jeg ikke har startet før. Jeg har anlegg for å bli bitt av ting. Men det har jeg tid til nå. Jeg gleder meg til rundene med mamma, og håper å få i gang mannen min også. Han spilt golf før, forteller Heidi Borge.

En levende klubb

I Oppegård GK jubles det over den økte tilstrømmingen til golfen. En ekstra opptur er det med medlem nummer 100.000 i rekkene.

– Vi skal ta godt vare på Heidi og de andre. Vi har fulle VTG-kurs ut juni, og sånn har det vært siden vi startet kursene i vår, sier daglig leder Frode Valle.

En klar tanke ligger bak når Oppegård i fire år har sett en netto økning i medlemstallene.

– Folk skal trives her. Vi bygger miljø, og ønsker oss en levende klubb. Resultatet er stor aktivitet, mange juniorer og flere medlemmer.

Når golfsporten nå opplever en «mini-boom», er oppgangen sunnere enn da alle piler pekte til himmels rundt årtusenskiftet.

– Nå kommer ikke folk fordi golf er trendy, men fordi de vil være sammen om en hyggelig aktivitet i et koselig miljø, mener Frode Valle.

Oppegård-sjefen får støtte og ros fra forbundet.

– Da vi i fjor høst satte oss et mål om 100.000 golfspillere innen utgangen av 2023, var det i overkant ambisiøst etter ti års nedgang, medgir generalsekretær Tor-Anders Hanssen.

– At vi når dette tallet bare sju måneder senere, er spesielt. Og i dag er det ikke så viktig å se på årsakene.

– Vi har en korona-effekt og en Viktor-effekt, men det viktigste arbeidet skjer i klubbene. De har gjort en kjempejobb. Så dette er en dag for å hedre alle de daglige lederne. Klubbene har tøffe år bak seg. Og i tillegg er vi såvidt i gang med 2020. Det kan bli moro.