Nesten ingen får til det Morten gjorde: – Ganske sykt

Morten Hvedding Hansen (29) gjorde det som nesten er umulig. To hole-in-ones på én og samme dag.

Publisert

Mandag 19. september skulle Morten Hvedding Hansen og en venn spille en vennskapelig runde golf på Bergen golfklubb, hjemmebanen deres. Planen var individuell stableford på «front nine» og scramble på «back nine».

På rundens andre hull, et 155 meter langt par 3 med bunker som beskytter greenen, vurderte Morten hvilken kølle han skulle ta. «Syver-jernet kan gå litt langt, men kroppen er fortsatt litt for kald for å prøve seg på åtter-jernet» var tanken som gikk igjennom hodet til bergenseren.

– Etter litt om og men valgte jeg åtteren. I det jeg slo merket jeg at den kom til å bli god. Det kom en liten fade, ballen fløy akkurat over bunkeren og rullet forsiktig oppi koppen. Det var en syk følelse, forteller Morten.

Det var hans første hole-in-one noensinne.

– Trodde ikke sine egne øyne

Runden gikk videre og spillet satt godt. Ved runding var det noe kø for å slå ut på hull 1 igjen, så spilleduoen valgte å drepe litt tid med å fortelle om hendelsen på hull to i pro shoppen.

Omsider ble greenen klar på det første hullet og Morten stilte seg over ballen med en pitching wedge i hånden. Bergen GKs åpningshull måler 121 meter i nedoverbakke, med en skråning i bakkant av green. Mortens slag gikk noe over det kortklipte og landet i den skråningen.

– Derfra spant den bakover og gikk rett i koppen den også. Det var en ganske syk opplevelse, spesielt å få to hole-in-ones på én dag, sier han.

– Som en ekstra bonus sto det en firer-ball med tenåringer på tee-stedet rett ved siden av som så den gå oppi. Det lagde såpass mye lyd med jubling og heiing at pro-en kom ut og fikk det med seg. Han trodde ikke sine egne øyne, legger han til.

For Morten Hvedding Hansen sin del er denne opplevelsen god motivasjon for golfkarrieren videre. Da sesongen startet hadde han 33 i handicap, og etter mange runder i år har han sunket det tallet til 19,3.

– Jeg føler jeg knakk en kode i år. Og med denne opplevelsen i bagasjen er det lite som skal til før jeg blir å se på banen igjen, sier han.

1 av 67 millioner ganger

Sannsynligheten for at en hobbygolfer får hole-in-one i løpet av livet er 1:12000, ifølge sportscasting.com. Det er med andre ord fullt mulig å få til, selv om de fleste aldri får det til i det hele tatt.

Sannsynligheten for to stykker i løpet av én runde derimot? Statistisk sett skjer det kun én gang hvis man prøver 67 millioner ganger. Det viser tall fra den amerikanske golfstatistikkbanken National Hole-in-One Registry.

Til sammenligning har det kun skjedd tre ganger på PGA-Touren i hele dens historie. Sist var Brian Harman, som fikk det til under St. Jude Championship i 2015.

Powered by Labrador CMS