TOURSVEIPET//

Sjekk ut hvordan det gikk med de norske denne uken

Denne ukens toursveip strekker seg fra Sverige, via Danmark og Frankrike, og over Atlanterhavet til LPGA-touren i USA.

Dorthea Forbrigd startet godt, men fikk en tung helg i denne ukens Volvo Scandinavian Mixed-turnering i Helsingborg.
Publisert Sist oppdatert

DP World Tour

Denne uken gikk Volvo Scandinavian Mixed av stabelen i Helsingborg – én av få turneringer hvor menn og kvinner konkurrerer mot hverandre, og vi har to norske som er klare for helgen.

I sin første turnering som proff lå Mats Ege på delt 25. plass etter to runder. Med en dobbelbogey, to bogeyer og to birdier på scorekortet på lørdagens runde, falt debutanten til en delt 50. plass.

Søndagens avslutning kom med tre bogeyer, tre birdier og 12 par. Sørlendingens proffdebut endte med en hederlig 50. plass.

Forbrigd slet også i helgen

Dorthea Forbrigd var bogeyfri etter to runder, men spedde på med hele syv av dem lørdag. Med en dobbelbogey, og kun én birdie, ble +8 fasit på Oslo GK-spilleren. Den norske jenta lå på 70. plass før sisterunden – helt sist av de som klarte kutten.

Oslo-jenta tok kontroll over rattet på sisterunden, og leverte et helt likt scorekort som landsmann Ege – tre bogeyer, tre birdier og 12 par.

Forbrigd endte på 70. plass.

 Marianne Skarpnord (+3, T112) og Madelen Stavnar (+6, T133) misset cuten. 

Se ledertavle

Artikkelen fortsetter under.

LPGA Tour

Celine Borge er tilbake i aksjon i USA, og har hatt en godkjent åpning på Shoprite LPGA Classic i New Jersey. 

Vestfold-spilleren måtte tåle en dobbelbogey på torsdagens femte hull, men hentet seg mesterlig inn igjen med fire birdier på de neste fem. De resterende hullene ble gått på par, som ga en totalscore på 69 slag, to under par.

Det holdt til en foreløpig delt 39. plass, før det skulle lugge litt på avslutningen av andrerunden. 

25-åringen lå såvidt innenfor kuttgrensen på -3 med tre hull igjen å spille. Bogeyer på hennes 16. og 18. hull gjorde at Borge misset sin syvende kutt på LPGA-touren i 2024.

Se ledertavle

Nordic League

Jarand Arnøy ble eneste norske som klarte kutten i Samsø Classic Pro-Am i Danmark. Fana-spilleren leverte runder på 68, 66 og 70 slag (-15 totalt), som holdt til en solid fjerdeplass.

Turneringen ble avgjort i et omspill mellom landsmennene Jens Kristian Thysted og Morten Toft Hansen, hvor førstnevnte trakk det lengste strået.

Se ledertavle

LET Access Tour

Fire norske kvinner deltok denne uken i Montauban Ladies Open, en snau time nord for Toulouse i Frankrike.

Av de var det Tina Mazarino som gjorde sakene sine best, etter runder på 75, 73 og 72 (par 72) slag. Med den solide avslutningsrunden klatret den norske jenta 15 plasser, til en delt 25. plass. 

Michelle Forsland og Karoline Lund misset kutten med ett fattig slag på +6, mens Kristin Sim endte på +9 etter to runder.

Se ledertavle

Powered by Labrador CMS