GOLF-NORGE RUNDT//

Vil investere 25 mill for å ta imot flere – hele året

Skjeberg GK ønsker å bygge ut klubbhuset med 360 kvadratmeter. Samtidig skal banen rehabiliteres. – Vi trenger mer plass, ikke minst for barn og unge, sier styrelederen.

Einar Evensen i Skjeberg GK
– Vi vil utvide for å skape et levende sted hele året, sier styreleder Einar Evensen i Skjeberg GK.
Publisert Sist oppdatert

Prislappen for begge prosjektene vil være på rundt 25,1 millioner kroner. Målet er å bli en helårsklubb, kunne ta imot og aktivisere den økende strømmen av barn og unge.

– Etter at koronaen slo til, har aktiviteten og medlemstallet i Skjeberg GK bare økt, sier styreleder Einar Evensen i Skjeberg GK til Norsk Golf.

– Det er vi veldig glade for, men vi ser helt klart våre begrensninger også. Vi har for liten plass i vårt nåværende klubbhus til at vi kan få til det vi ønsker, ikke minst for barn og ungdom. Målet er et levende sted for folk i alle aldre hele året, ikke bare i de månedene man kan spille golf ute.

Trenger mer plass

Klubben trenger mer plass. Men for Skjeberg GK utenfor Sarpsborg handler det også om å ta samfunnsansvar. De ser nytten av å ta imot og aktivisere flere barn og unge i sitt nedslagsfelt, skape en møteplass 12 måneder i året, og ikke bare når det er fint vær.

Golfklubben er også med i prosjekter som «Ett slag av gangen», samarbeid med kriminalomsorgen og NAV.

Under årsmøtet ønsket styret en aksept fra medlemmene, om at golfklubben kan jobbe videre med utvidelsesplanene. Dette ble enstemmig godkjent, og nå er de i gang.

– Vi føler at vi ikke har noe tid å miste. Komiteen som har jobbet fram  planene, fortsetter nå arbeidet. Så raskt vi har budsjett og en finansieringsplan klar, vil vi innkalle til et ekstraordinært årsmøte. Vi drømmer om et vedtak i løpet av 2024, sier styrelederen.

Her er tegningene av den planlagte utvidelsen på Skjeberg GK.

Inne hele året

Den planlagte utvidelen av klubbhuset på 360 kvadratmeter gir plass til fire nye simulatorer og en putting-green for innendørs trening. I tegningene er det også et aktivitetsrom og oppholdsrom.

– Dette kan brukes hele året til både trening og VTG-kurs, selv når det spilles golf ute. Og vi vil ikke lenger være avhengig av været, forklarer Evensen. 

Klubbens kalkyler forteller at de totale byggekostnadene vil beløpe seg til ca. 12,5 millioner, hvorav Skjeberg GK vil sitte igjen med en gjeld på 2,5 millioner. Men investeringen har også et inntektspotensial som gjør at framtidige kostnader til vedlikehold og lån er godt ivaretatt.

– Det er foreløpige kalkyler. Vi skal utarbeide budsjetter og gjøre nøyaktige beregninger i tiden som kommer, forsikrer Evensen og legger til:

– Dette er et prosjekt som vi kan søke om spillemidler til, og også bidrag fra stiftelser og kommunen. Momskompensasjon vil vi få, og våre mange dugnadshjelpere vil også trå til. Det reduserer gjelden til 2,5 millioner kroner når alt er betalt.

Renoverer også banen

Skjeberg Golfklubb holder også på med renovering av golfbanen – et prosjekt som er beregnet til 12.6 millioner kroner.

– Kommer vi i gang med klubbhuset, har vi prosjekter for 25,1 millioner kroner gående, summerer styrelederen.

Han beroliger alle som synes det høres voldsomt ut.

– Når begge prosjektene er ferdigstilte, vil golfklubben vår ha en gjeld på ca. 5 millioner kroner. I 2023 endte vi opp med et overskudd på 1,6 millioner, så vi kommer ikke til å sove dårlig om natte, konkluderer Evensen.

Powered by Labrador CMS