VERDENSRANKING-POENG//

OWGR sier nei til LIV Golf-søknad om rankingpoeng

Official World Golf Ranking har igjen avslått LIV Golfs søknad om å bli tellende på verdensrankingen. – Men det må finnes en løsning, sier styreleder Peter Dawson.

Brooks Koepka (t.v.) har gjort det skarpt i møtene med Viktor Hovland og de andre PGA Tour-stjernene i årets majorturneringer, men vil fortsatt ikke tjene verdensrankingpoeng på LIV Golf.
Brooks Koepka (t.v.) har gjort det skarpt i møtene med Viktor Hovland og de andre PGA Tour-stjernene i årets majorturneringer, men vil fortsatt ikke tjene verdensrankingpoeng på LIV Golf.
Publisert Sist oppdatert

Official World Golf Ranking (OWGR) har igjen avvist søknaden fra den saudistøttede LIV Golf om å gi turneringene deres verdensrankingstatus. Årsaken er at LIV-touren ikke kan måles og sammenlignes på en rimelig måte med de andre 24 golftourene.

– Vi er ikke i krig med dem, uttaler styreleder Peter Dawson i OWGR til Associated Press. 

– Denne beslutningen  er ikke politisk. Den er helt teknisk. LIV-spillerne er åpenbart gode nok til å bli rangert. De spiller bare ikke i et format der de kan bli rangert rettferdig sammenlignet med de andre 24 tourene og tusenvis av spillere som prøver å konkurrere på dem.

– Må kunne løses

Ifølge OWGR er ikke problemet 48 spillere og 54-hulls turneringer. Det kan løses med matematiske formler, mener Dawson. Problemet er hvordan spillerne kommer inn på touren og hvordan de faller ut.

– Selvfølgelig ønsker vi et system der alle spillere kan være med i verdensrankingen. Så vi må finne en måte å løse det på. Jeg håper at LIV kan finne en løsning for kvalifisering og nedrykk, sier Dawson.

Siden LIV Golf startet i 2022 har spillerne ramlet kraftig på verdensrankingen. De får ikke spille på PGA Tour og har frivillig forlatt DP World Tour etter represalier. De er velkomne på Asian Tour og i majorturneringer, hvor særlig Brooks Koepka klart å samle mange verdensrankingpoeng denne sesongen.

Et lukket system

Amerikanske Koepka har forbedret sin rangering i år fra 52. til nåværende 18. plass. Cameron Smith er LIV Golfs høyest rangerte spiller på 15. plass. Men til tross for at noen av verdens aller beste spillere får vist seg fram i majorturneringer, vil de inntil videre ikke få rankingpoeng på sin hjemlige tour.

For OWGR-komiteen ser fortsatt på LIV Golf som en lukket liga.

LIV Golf spilles med samme 48 spillerne hele sesongen (med reservekandidater i tilfelle skade). Selv om de 24 beste spillerne er sikret en plass neste sesong signerte LIV Golf flere spillere til lukrative kontrakter som sikrer dem en plass på laget uavhengig av deres prestasjoner. 

Blant de som for øyeblikket er utenfor de 24 beste er Phil Mickelson, Lee Westwood, Bubba Watson, Paul Casey og Ian Poulter.

Powered by Labrador CMS