VERDENSRANKINGEN//

Raser mot vedtak: – Ingen fordel for fans og spillere

Uten en rettferdig verdensranking blir alle i golfen skadelidende, svarer LIV Golf i en uttalelse.

Yasir Al-Rumayyan og LIV Golf (t.v.) er lite fornøyd med avgjørelsen til Peter Dawson og de andre styremedlemmene for verdensrankingen.
Yasir Al-Rumayyan og LIV Golf (t.v.) er lite fornøyd med avgjørelsen til Peter Dawson og de andre styremedlemmene for verdensrankingen.
Publisert Sist oppdatert

I over et år har LIV Golf kjempet for at turneringene på den saudi-støttede touren skal telle på den offisielle verdensrankingen (OWGR). Men tirsdag offentliggjorde styreleder Peter Dawson i OWGR at de nok gang har avvist saudienes søknad. 

Det får LIV-tourens ledere til å rase.

Tirsdag kveld publiserte LIV Golf en omfattende uttalelse hvor de fordømmer rangeringssystemet, og gjør det klart at de har mistet all tillit til komitéen som ikke vil belønne LIV-spillernes prestasjoner.

Oppfyller ikke målet

«OWGRs eneste mål er å rangere de beste spillerne globalt. Dagens kommunikasjon gjør det klart at den ikke lenger kan oppfylle dette målet,» skriver LIV Golf i sin pressemelding.

De peker på at spillere historisk har vært underlagt én felles verdensrangering for å kvalifisere seg til majorturneringer, og at denne rangeringen også har stor verdi for spillernes sponsoravtaler. 

«Men en rangering som ikke representerer alle på en rettferdig måte, uavhengig av hvor i verden de spiller golf, frarøver fans, spillere og alle golfens interessenter den objektive basisen som ligger til grunn for nøyaktig anerkjennelse av verdens beste spiller. Det fratar også tradisjonelle turneringer de best mulige startfeltene.» 

Fans og spillere taper

Ifølge LIV Golf rammer OWGR-styrets beslutning en hel golfverden, og ikke bare LIV-spillerne som ramler på verdensrankingen og går glipp av sportens største turneringer. 

«Det siste året har profesjonell herregolf stått uten et globalt poeng- og rangeringssystem. Det er ingen fordel for fans eller spillere. Det eksisterer en mangel på tillit eller klarhet så lenge de beste prestasjonene ikke blir anerkjent,» skriver den saudi-støttede touren og gjør det klart at de jobbe for å endre vedtaket.

«LIV vil fortsatt å streve etter å balansere markedet slik at fans, kringkastere og sponsorer har forsikring om et uavhengig og objektivt rangeringssystem og ren glede av å se den beste golfen i verden.»

Powered by Labrador CMS