TAR IKKE GJENVALG//

Presidenten takker for seg: – Det er en tid for alt

Etter fire år som golfpresident har Egil Hatling (56) varslet valgkomitéen og NGF-styret at han ikke stiller til gjenvalg i november.

I fire år har Egil Hatling vært president i Norges Golfforbund, her under premieutdelingen i junior-NM i mai.
Publisert

– Valgkomitéen ba om en tidlig avklaring, og etter en runde i tenkeboksen har jeg meldt tilbake at jeg ikke ønsker å gå løs på en ny periode, bekrefter Egil Hatling til Norsk Golf.

Det betyr at den sittende golfpresidenten går av etter fire år som øverste leder i Golf-Norge, og at valgkomitéen nå må på jakt etter hans etterfølger.

Hatling ble første gang valgt som president på tinget i 2019 og gjenvalgt to år senere. I to perioder har 56-åringen ledet NGF-styret, og samtidig stått i jobben som forretningsadvokat og partner i DLA Piper.

Egil Hatling ble valgt til president i NGF på Golftinget i 2019 og gjenvalgt to år senere.

– Fire vellykkede år

– Jeg ser tilbake på fire velykkede år der vi hele veien har styrt etter virksomhetsplanens mål for rekruttering, ivaretakelse, toppidrett og rammevilkår, poengterer han.

– Vi startet med pandemi og nedstengte baner, men fikk raskt åpnet igjen, og har opplevd en eventyrlig medlemsvekst siden. Og hele veien med en bunnsolid økonomi. I tillegg har vi fått en verdensstjerne i Viktor Hovland, uten at vi skal ta æren for det. Men i sum har det vært en fantastisk reise.

Når han likevel ikke vil stille til valg for en tredje periode, er årsaken sammensatt.

– Som forretningsadvokat har jeg en jobb som både er spennende og krevende. Framover vil jeg bruke mer tid til å ta meg av jobben, familien og venner. I tillegg håper jeg å spille litt mer golf igjen. Jeg har aldri spilt mindre enn jeg har gjort de siste årene.

I en tid hvor de fleste piler i Golf-Norge har pekt oppover, møtte NGF-styret og administrasjonen motstand på det ekstraordinære golftinget i mars. Forslaget om nasjonalt kompetansesenter ble nedstemt av klubbene.

– Den saken har ingen direkte betydning for valget mitt, forsikrer Hatling.

– Helt udramatisk

– Jeg mener fortsatt at klubbene burde sagt ja til planene. Vi bør samarbeide mer om kompetanseutvikling på tvers av klubber, interesseorganisasjoner og forbund. Men min avgjørelse om å tre av til høsten, er helt udramatisk.

– Det er rett og slett en tid for alt, sier presidenten, som i tillegg til datteren Helle (17) og sønnen Even (20) har to bonusbarn på hjemmebane.

Han understreker at han sammen med det sittende NGF-styret vil fortsette med fullt trøkk til et nytt styre er valgt på Golftinget i november.

– NGF er 75 år, og det skal vi markere med en klar og tydelig retning framover. En ny virksomhetsplan skal på plass, og det samme skal et nytt budsjett.

– Jeg håper at Golf-Norge fortsatt vil satse på barn og unge, og legge til rette for å ta imot den store veksten som vi nå registrerer blant unge voksne mellom 20 og 30 år. Framtiden ligger i disse generasjonene, sier Egil Hatling.

Les også//

Powered by Labrador CMS