Golf-Norge har talt//

Presidenten: – Hadde ikke lagt frem ideen om vi mente den var dårlig

Under torsdagens ekstraordinære Golfting stemte 57 prosent av Golf-Norge nei til forslaget om å etablere et nasjonalt kompetansesenter på Lørenskog.

NGF president fra talerpodiet under det ekstraordinære Golftinget.
Publisert Sist oppdatert

Nærmere 200 representanter fra golfklubbene i Norge var samlet for å stemme for eller mot Golfforbundets forslag om å etablere et kompetansesenter i Snøbyen på Lørenskog. Til slutt var det 57 prosent som stemte i mot.

Presidenten i NGF, Egil Hatling, tar til seg tilbakemeldingene fra klubbene.

– Den første reaksjonen er at vi har jobbet knallhardt og grundig siden muligheten dukket opp. Jeg føler vi har gjort en god jobb og presentert den på en god måte, samt at det er hyggelig at delegatene roser hvordan vi fremlegger forslaget og arbeidet vårt i denne prosessen, sier han, og fortsetter:

– Men så er idrettsdemokratiet slik at det er flertallet som bestemmer, og det må vi respektere. Vi hadde ikke lagt frem denne saken om vi mente det var en dårlig ide. Sånn er det.

Nå går veien tilbake til tegnebrettet for Hatling, styret og resten av administrasjonen. Målet er fremdeles å finne løsninger som driver barn- og ungdomssatsingen fremover og løsninger om hvor administrasjonens kontorer blir.

– Vi tror fortsatt at dette er den beste løsningen for Golf-Norge, forbundet og for klubbene. Men flertallet har talt og de har gitt et ganske klart nei. Jeg er egentlig litt glad for at det ikke vippet på rundt 2/3-deler, for denne avgjørelsen viser et ganske klart signal fra klubbene, forteller han.

– Hva er det neste steget nå?

– Vi har ingen kommentar å komme med rundet fremtiden akkurat nå. Vi hadde en tydelig plan A, så nå går vi tilbake til tegnebrettet for å finne plan B, understreker presidenten.

– Hadde troen

Generalsekretæren i forbundet, Tor-Anders Hansen, deler presidentens syn på saken. Golf-Norge har talt og nå må det jobbes videre.

– Den viktigste lærdommen fra i kveld er at idrettsdemokratiet fortsatt har makten, akkurat slik det skal være. Vi har fått et klart signal om hva de mener, forteller Hansen.

– Vi har jobbet for noe vi hadde troen på og noe som jeg personlig mener hadde vært avgjørende for å ta et steg inn i fremtiden. Men det ønsker ikke klubbene, så det må vi respektere, konkluderer generalsekretæren.

Powered by Labrador CMS