Ekstraordinært golfting//

Golf-Norge har talt: – Vi mener prosessen var hastig og feil

105 av 184 delegater stemte i mot forbundets forslag. Mot-stemmene kom fra flere ulike hold og av ulike grunner.

Golftinget var tydelig i sin avstemning. 57 prosent av delegatene stemte i mot forslaget om å etablere nasjonalt kompetansesenter på Lørenskog.
Golftinget var tydelig i sin avstemning. 57 prosent av delegatene stemte i mot forslaget om å etablere nasjonalt kompetansesenter på Lørenskog.
Publisert Sist oppdatert

Under det ekstraordinæret Golftinget på Ullevaal Stadion torsdag kveld kom det meninger både for og i mot etableringen av et nasjonalt kompetansesenter i Snøbyen.

En av stemmene i mot kom fra Vestlandet og Fana Golfklubb, der styreleder André Teigen tok ordet flere ganger. Etter resultatet var klart utdypet Teigen tankegangen for Bergensklubben.

– Først og fremst er vi i Fana golfklubb enig i at vi må gjøre noe for å heve talentutviklingen og kompetansen både i regionene og i Golf-Norge generelt. Men vi mener at prosessen var hastig og feil, samt ignorerte gjeldende virksomhetsplan. Derfor stemte et enstemmig styre i Fana GK nei til forslaget, forteller Teigen til Norsk Golf.

En av årsakene bak mot-stemmen var på grunn av lokasjonen, og at det heller bør satses der spillerne er.

– Vi mener at veien videre er å satse både regionalt og sentralt i henhold til gjeldende virksomhetsplan, samtidig som vi sammen utarbeider gode planer for hvordan vi skal få frem nye golftalenter. Resultatet av avstemmingen med 57 prosent mot viser helt klart at det trengs å gjøre et stykke arbeid for å sikre at golftalentene blir sett, videreutviklet og foredlet slik at vi alle kan få glede av å se alle talentene på de store golfscenene rundt omkring i Norge og verden, sier han, og fortsetter:

– Planene som ble lagt frem var fine, men man kan ikke bare ha gode PowerPoint-presentasjoner. Det er viktig å se på det totale økonomiske bildet og ikke minst trekke erfaringer fra tidligere sentraliseringsprosjekter gjort i andre land og lære av dem,

– Golf-Norge er delt

Norges største golfklubb, Oslo Golfklubb, stemte også i mot NGFs forslag. Særlig viktig var det for dem at avstemmingen ble avgjort med et alminnelig flertall.

– Oslo Golfklubb er fornøyd med at forslaget ble nedstemt. Det var godt at det ble et alminnelig flertall, sier Erik Woods, styrenestleder i hovedstadsklubben, til Norsk Golf.

– Avstemmingen viser at Golf-Norge er delt i en så viktig sak, noe som er uheldig. I saker av viktig karakter bør det jobbes for bred enighet. NGF tar nå helt sikkert med seg innspillene tilbake og jobber med hvordan de bedre kan ha øret til klubbene fremover, utdyper han.

Woods og resten av Oslo GK-styret deler Fanas oppfatning om hastigheten på prosjektplanene, men ønsker å utvikle golfsporten i riktig retning.

– Oslo Golfklubb er positive til initiativ for å fremme golfsporten og utvikling av våre beste spillere, men forbundets forslag fremstår forhastet og ikke godt nok gjennomarbeidet, legger han til.

Powered by Labrador CMS