Q-school herrer//

Sikret Europatour-kortet i finalen: – Viktig å komme høyt

Målet i Q-school finalen var å komme høyt nok til å forbedre kategorien til neste års DP World Tour-sesong. Med onsdagens 9. plass klarte Kristian Krogh Johannessen nettopp det.

Med en sterk plassering i Q-School finalen får Kristian Krogh Johannessen en god kategori i neste sesongs DP World Tour.
Publisert Sist oppdatert

Nå er DP World Tour-sesongen 2023 offisielt over Hokksund-mannen Kristian Krogh Johannessen, og den avsluttet med en av de mest krevende øvelsene i profesjonell konkurransegolf – Q-School finalen.

Etter seks konkurranserunder på rad er det kun de 25 beste (og delinger) i finalen som får garantert spillerett i flere turneringer på neste års kalender. Drammen-proffen endte på 9. plass, og havner dermed høyt på listen over de som havner i «kategori 17»

På de seks rundene spilte Krogh til 68-67-73-65-67-68, og ender dermed på totalscoren –20. Det er seks slag bedre enn han «trengte» for å være en av de heldige som fikk tour-kort.

– Jeg spilte generelt bra hele uken og hadde god kontroll på det meste. Det ble én dårlig dag inni der, men alt annet satt, forteller Kristian Krogh Johannessen på telefon fra Spania til Norsk Golf.

– Jeg feiret kortet med en Cola Zero og en tur på gymmen, så den ordentlige feiringen får skje når jeg kommer hjem til jul, forteller han lattermildt videre.

Tyske Freddy Schott, som var en av 20 som slo følge med nordmannen opp fra Challenge-touren i fjor, vant finalen på –27.

Turneringen er en prøvelse av de sjeldne, og det var mange slitne golfere som gikk av den 18. greenen på Infinitum Golf i ettermiddag:

Krogh hadde fått muligheten til å spille på Europatouren i 2024 uansett, ettersom han kom på 124. plass på «Race to Dubai»-listen. Men med dagens gode prestasjon vil han få muligheten til å spille enda flere turneringer enn han ville gjort. Dette er på grunn av kategori-systemet flere av de profesjonelle tourene har.

Tilsammen ble det 33 spillere som fikk kortet via Q-School. Og da er det ekstra viktig å havne høyt blant dem.

– Siden vi ble så mange var dette viktig. Det er mye bedre å være i toppen av denne kategorien enn å være i den under, som jeg egentlig skulle være i, opplyser Krogh.

– Det kan faktisk være 15 turneringer i forskjell mellom de to.

Kristian Krogh Johannessen

I tillegg vil det komme en «re-rank» i løpet av sesongen. Så om Hokksund-mannen spiller bra i første halvdel, kan det bli enda flere muligheter neste sommer og høst.

Rett ut igjen

Terminlisten for neste sesong er allerede lagt ut, og det er ikke mye hviletid for proffene. Allerede om åtte dager, den 23. november, går de første turneringene i 2024-sesongen i gang.

Spillerne har valget om å enten dra til Australia for å delta i Australian PGA Championship eller ta turen til Sør-Afrika for å spille Joburg Open. I fjor valgte Krogh Johannessen å dra til Afrika, og det samme gjør han i år.

– Det var derfor jeg tok meg en styrkeøkt i dag, selv etter den lange turneringen her, for jeg skal rett på tur igjen og konkurrere mer, sier nordmannen.

Planen er Joburg Open om åtte dager, så to turneringer til i Sør-Afrika de påfølgende ukene. Året avsluttes med Mauritius Open i midten av desember.

– Men der setter jeg strek for i år. Etter det blir det litt juleferie – det skal bli bra, understreker Krogh.