SPILT SIDEN SIST//

Skjeberg GK – i Olav den Helliges lekegrind

Med historie, krevende hull og vakre omgivelser kan Skjeberg Golfklubb skimte med mange grunner for et besøk til Sarpsborg.

Når du denne greenen på to, er du tøff – og dumdristig. En del av banens «Amen Corner».

VÅR DOM:

+ Flere hull kan spilles på flere måter.

+ Lærer en del om området på de 18 hullene.

+ Jevnt over gode forhold.

– Krever stødig spill fra tee, hvis ikke blir banen vanskelig.

– Noen lange transportetapper mellom hullene.

For litt over tusen år siden grunnla Olav den Hellige tettstedet Borg så langt opp han kom i Glomma før han ble stoppet av Sarpefossen. Dette har med tiden blitt Sarpsborg, og bare ti minutters kjøring fra dagens sentrum finner man Skjeberg Golfklubb. 

Skogsbanen spiller på områdets historie i hullnavnene og i elementene som blir til vanskelige hindringer. På hull 4 for eksempel, et kort dog-leg par 4, må du slå over ruinene til gamle Hævingen Gård som lå på området så tidlig som 1600-tallet. 

De aller fleste hullene er trange, og man bør være sikker fra tee for å score godt, men det er absolutt mulig å gå en god runde på Skjeberg – selv om du ikke har spilt den før. 

Beste hull: Hull 12, 13 og 14 er banens svar på «Amen Corner». Før du kommer på tolvte tee, blir du møtt med en utfordring. 

«For tusen år siden utfordret Olav den Hellige de hedenske gudene, i dag er det din tur. Foran deg venter Fenrisulven, Migardsormen og Loke. Tør du?». 

De tre hullene består av to par 5 og et drivebart par 4. Like stor risiko som belønning om du prøver å gå for det på alle tre hullene. 

Det er ikke mange vannhindre, men de få som er her, er taktisk plassert.

Svakeste hull: Hull 10 og 11 spilles mot hverandre med få hindringer i veien, så med en slice eller en hook kan ballen fort ende opp på feil fairway der noen sikter inn innspillet sitt. 

Vanskeligste hull: Mange om beinet for denne tittelen for denne banen er flere steder lang og trang. En åpen- bar kandidat er hull 6 hvor man enten må ta «Tiger line» over trærne eller risikere et langt innspill mot opphøyd green. (Hullet er for tiden under ombygging, så det spilles i dag som par 3 med provisorisk green.) 

Type bane: Skogsbane.

Hvor mange baller trenger du? Hvor mange har du? Bør ha en del ekstra i bagen for du kommer til å finne skogen fra tee.

Hva koster det? 475 kroner for hverdagene, 595 kroner for helg og helligdager. 11 hull for 370 kroner. 

Powered by Labrador CMS