Oppstart i 2025//

Stadion kollapset – Tigers og Rorys showliga utsatt

En drøy uke etter Tiger Woods ble annonsert som kaptein for det siste laget i showserien TGL, kollapset taket i den nye stadionen. Nå er oppstarten utsatt med ett år. 

Showserieplanene til stjernene Tiger Woods og Rory McIlroy gikk på et skjær i sjøen da taket i deres nye stadion kollapset.
Showserieplanene til stjernene Tiger Woods og Rory McIlroy gikk på et skjær i sjøen da taket i deres nye stadion kollapset.
Publisert Sist oppdatert

Planene er store. Invitere 24 gode golfere og konkurrere i en slags hybrid mellom simulatorgolf og innendørsgolf. I en toppmoderne stadion med massiv storskjerm og et spesialbygget nærspillsområde. 

De to verdensstjernene Tiger Woods og Rory McIlroy skal lede hvert sitt lag, og har fått med seg kjente navn som Rickie Fowler, Justin Thomas, Tyrrell Hatton, Tommy Fleetwood og Max Homa.

I utgangspunktet skulle showserien TGL starte 9. januar i en flunkende ny og toppmoderne stadion – SoFi Center i Palm Beach Gardens, Florida. Arenaen skulle huse rundt 2 000 tilskuere, og være på størrelse med en fotballbane. Spillerne skulle slått fra ekte teesteder, fairwaygress, rough og sand på lange slag inn i en storskjerm omtrent 20 ganger større enn en vanlig simulator drevet av Full Swing-teknologi.

For slag innenfor 45 meter skulle spillerne bytte fra «screenplay» til «greenplay» i et spesialbygd nærspillsområde med virtuelle greener, også drevet av Full Swing. Hver green har 189 datadrevne jekker som endrer hellingen på greenen for å skape variasjon i spillet på hvert hull.

Istedenfor å gå i gang med en direktesendt premiere på ESPN om halvannen måned, ser SoFi Center imidlertid slik ut:

– Kommer sterkere tilbake

Forrige uke falt taket hos SoFi Center sammen som følge av en  kortslutning. I en pressemelding opplyser TGL at ingen personer ble skadet ei heller at noe av teknologien ble ødelagt. 

Mandag fulgte organisasjonen opp med en ny oppdatering.

«Etter diskusjoner med nøkkelpartnere, inkludert spillere, våre seks lag, PGA Tour-ledelsen og våre kommersielle partnere, SoFi, ESPN og Palm Beach State College, har vi besluttet å utsette starten på TGL-sesongen til tidlig i 2025», heter det i en ny pressemelding

McIlroy har fremdeles troen på prosjektet.
McIlroy har fremdeles troen på prosjektet.

Begrunnelsen for utsettelsen er naturligvis tak-kollapsen. To av initiativtakerne, Tiger Woods og Rory McIlroy, er åpenbart skuffet. 

– Jeg har troen på TGL. Selv om forrige ukes hendelser tvinger oss til å gjøre justeringer, er jeg overbevist om at konseptet vil bli realisert, sier Woods i en uttalse. 

– Utsettelsen skapet både skuffelse og spenning. Fremfor alt er vi glade for at ingen ble skadet. Gitt omstendighetene, selv om forsinkelsen er skuffende, vil den tillate oss å samle krefter, fokusere på nytt og komme tilbake sterkere, legger McIlroy til. 

Her kan du lese mer om TGL

Powered by Labrador CMS