SENTRY TOURNAMENT OF CHAMPIONS //

Sterk Hovland-søndag da Morikawa kollapset: – Digg å avslutte bra

Nordmannen sju under par, amerikaneren mistet hodet og seks slags ledelse.

Publisert Sist oppdatert

Etter to ustabile dager avsluttet Viktor Hovland med en strålende sisterunde i Sentry Tournament of Champions på Hawaii natt til søndag. 25-åringen gikk sju slag under par og klatret dermed til delt 18. plass i årets første PGA Tour-turnering.

– Det var litt digg å avslutte uka med den beste runden min. For spillet har ikke vært det beste. De to rundene i midten der var ikke mye å skryte av. Og det er frustrerende å gå utpå der og føle at du ikke har spillet.

– Men jeg viser iallfall i dag at jeg kan gå lave runder uten at spillet er på topp, sier Hovland til Eurosport/Discovery.

Han bekrefter også at han nå reiser tilbake til Oklahoma for å trene, som caddie Shay Knight fortalte dagen i forveien.

– Det er ikke noe gøy å konkurrere når spillet ikke sitter, så da føler jeg det er bedre å jobbe med å få det lange spillet til å sitte igjen, uten at du hele veien må chippe og putte bra for å score. For det er slitsomt, sier han.

Samtidig var det andre som hadde det betydelig mer slitsomt akkurat på søndag. Som Collin Morikawa, som gikk ut på sisterunden med seks slags ledelse. En ledelse som økte til sju allerede på det første hullet.

Men derfra og inn utviklet turneringen seg til et mareritt for 25-åringen.

Helt brutalt

– Dette er direkte fælt å se på, helt brutalt. Det er muligens golfhistoriens største choke noensinne. Vi snakker om et «Jørgen Brink-øyeblikk», mente Eurosport-kommentator Per Haugsrud og fikk støtte av Henrik Bjørnstad i bua.

Amerikaneren ledet altså med seks slag på resten av feltet da han gikk ut på sisterunden på The Plantation Course. Og hele ni slag til Jon Rahm, som skulle bli hans spøkelse.

For mens Morikawa spilte stødig par-golf og også noterte tre birdier på de første 13 hullene, tok Rahm innpå. Likevel var han fortsatt tre slag bak lederen da spillerne kom til 14. og 15. hullet.

Der og da raknet det fullstendig for Morikawa.

I 67 hull hadde amerikaneren levert bogey-fri golf på The Plantation Course, og 84 hull hvis vi også tar med oss avslutningen på fjorårets turnering.

Men samtidig som Morikawa fikk sin første bogey på hull 14, gjorde Rahm eagle på hull 15. Dermed var hele forspranget spist opp. Og verre skulle det bli for Morikawa, som hadde ledet Sentry Tournament of Champions siden åpningsdagen.

For på det 15. hullet duffet han tredjeslaget mot den opphøyde greenen. Deretter misset han bogey-putten, og røk på en ny bogey også på 16.

Sjokkerende

– Det er ingen andre i startfeltet som har gjort tre bogeyer på rad hele uka. Og så kommer det altså fra han som har spilt så vanvittig bra i over tre og en halv runde. Dette er hull som man vanligvis bør gå to slag under par. Men Collin Morikawa går altså tre slag over, helt plutselig.

– Det er rett og slett sjokkerende det vi er vitne til her nå. Det skjer én av 100.000 ganger, sa Per Haugsrud.

Det var en tydelig preget Morikawa som fullførte runden i en turnering som lenge så ut til å bli en ren parademarsj for amerikaneren.

– Han er helt sjokka, helt flat. Spørsmålet er hvordan han skal komme seg igjen etter dette, kommenterte Henrik Bjørnstad.

Fra én meters hold satte Jon Rahm den siste kniven. Birdie-putten tok Rahm til -10 for dagen og -27 totalt. Han kunne knapt tro det selv.

– Jeg tenkte aldri på å vinne. Jeg konsentrerte meg bare om å spille bra, og det var først på hull 15 at jeg forsto at det var mulig. Og da jeg plutselig så at jeg foran, kunne jeg knapt tro det. Alt snudde på fem minutter, sa Jon Rahm i seiersintervjuet.

For stakkars Collin Morikawa var det en tøff opplevelse. For 13 måneder siden opplevde han noe lignende da han mistet ledelsen til Viktor Hovland på finaledagen av Hero World Challenge i 2021. Da ledet han med fem slag som ble spist opp.

Men dette var verre, og det føltes verre etter å ha vært bogey-fri fram til hull 14 søndag.

– Tristhet. Jeg vet ikke. Det suger, sa den California-født 25-åringen da han skulle forklare sprekken etterpå.

– Det var dårlig timing på noen dårlige slag, og det ene tok det andre ganske fort. Jeg vet ikke hva mer jeg kan si.

Her er resultatene

Powered by Labrador CMS