GOlfklokke//

Testet: Garmin Approach S70

Da golfklokken S62 kom på markedet høstet den komplimenter fra flere kanter. Oppfølgeren S70 har derfor store sko å fylle – noe den heldigvis gjør.

Garmins nye golfklokke er mye mer enn bare det.
Publisert

Garmin er for mange markedsledende i sports- og smartklokkesegmentet. Over de siste årene har de utviklet utallige klokker med fokus på mange forskjellige idretter. Alt fra dykking og friluftsliv, til triatlon og golf. Og på golf-fronten har det amerikanske selskapet vært en av de største driverne på utviklingen av GPS-basert teknologi.

Det fortsetter de med i den nye golfklokken Approach S70.

Arvtageren til populære S62 kan skimte med nye funksjoner som greenkonturer (med premium-abonnement) og en ny AMOLED-skjerm som mer eller mindre fjerner problematikken tidligere smartklokker har møtt i sterkt sollys.

I tillegg til å gi nøyaktige avstander til greener, bunkere og andre elementer på banen, er den i stand til å registrere score, spore hvor langt du slår, samt hjelpe deg med riktig køllevalg. Du kan også enkelt sveipe for å se værmeldingen, og til og med integrere den i runden din.

Kobler du klokken opp mot mobilen din (både Android og iPhone), videreformidler den også alle innkommende samtaler, tekstmeldinger og push-varsler. Dette kan til tider være mer enn man trenger mens man faktisk spiller golf, så man kan enkelt skru av denne funksjonen eller begrense akkurat hvilke varsler du ønsker å motta.

I databasen finner man over 43 000 golfbaner som har detaljert informasjon på lengder, hindre og greenplasseringer.

Mer enn en golfklokke

Når du har brukt klokken en liten stund gjenkjenner den hvor langt du slår med de forskjellige køllene. Dette blir enda mer nøyaktig om du også bruker køllesporingssensorene CT10 (2 999 kroner for 14 sensorer, 949 kroner for startpakke på tre stykker).

Denne funksjonen er ikke ny for denne modellen, «Virtual Caddie» ble først introdusert for forgjengeren S62, men den har fått et løft i S70-en.

Slik som med andre Garmin-klokker er det proppfull av andre funksjoner, som ikke nødvendigvis har med golf å gjøre. En av dem er «Body Battery» som regner ut hvor mye energi du burde ha utifra hvor mye søvn du fikk natten i forveien og hvor aktiv du er i inneværende dag.

Også selve klokken har overraskene god batterilevetid. Som «vanlig» smartklokke holder den omtrent i 16 dager uten å måtte lade, mens i golf-modus (med GPS) strekker batteriet til 20 timer.

Vår opplevelse

Approach S70 er en veldig enkel klokke å bruke. Med tre knapper (action-, meny-, og tilbake-knapp) og en touchskjerm som ikke er overfølsom, er den veldig intuitiv.

Funksjonene både på og utenfor golfbanen er svært nyttige, særlig med tanke på at man ikke alltid er på golfbanen. Den kan nesten beskrives som en bra allround-klokke som er svært god på golf.

Greenkontur-kartet er en god funksjon - hvis den brukes riktig.

For vår del var det avstandsmålingen som ble brukt mest, men også det nye greenkontur-kartet ble godt brukt. Selv om ikke flaggplasseringen alltid er helt korrekt, får man et godt innblikk i hvordan greenen ser ut der fremme. For vår del er dette god informasjon å ha hvis man skal sikte seg inn på en av sidene av flagget for å få en putt i oppoverbakke. Ulempen med denne funksjonen er at man muligens blir fristet til å sikte på et «farlig» sted på green, som fort kan bety bunker, vann eller rough om bommer på innspillet.

En annen hake ved S70-en er prisen. På Garmins egne nettbutikk koster den 8 849 kroner, noe som er stivt for en golfklokke. Til sammenligning får man Shotscope X5 for halv pris, og det inkluderer slagsporingssensorer.

Til gjengjeld er S70-klokken mer gjennomført og en mye bedre allround-klokke. Vi brukte den over en håndfull runder for å bli kjent med produktet. Konklusjonen i vår testperiode er at den fungerer akkurat slik den skal, med mange nyttige funksjoner som blir verdsatt av de aller fleste golfere.

Powered by Labrador CMS