Golfklokke//

Testet: Shotscope X5

Den nye GPS-klokken til det skotske selskapet gir god valuta for pengene, selv om den til tider kan være knotete å bruke.

Modellen gir mange funksjoner som er nyttige utpå banen.
Publisert Sist oppdatert

Shotscope X5 har fått et nytt design med ny touchskjerm i forhold til forgjengeren V3. Med flere nye utforminger på urskiven kan man få den til å se ut som en vanlig klokke når man ikke er på golfbanen. Men det er funksjonene på banen vi er interessert i, og den listen begynner å bli lang.

I tillegg til standard-funksjoner som distanse til forskjellige punkter på green (front, senter og bakkant), lengden til hindringer som bunkere og scoreinnføring direkte på klokken, har den masse nytt å komme med.

En av dem er et nytt kart over greenområdet. Med justerbar flaggplassering og detaljert utsnitt over målet ditt, kan du få bedre kjennskap til greenen før du slår innspillet.

Eget sporingsverktøy

Med på kjøpet får du 16 «tags» som man skrur inn i toppen av grepet på køllene dine. Med disse registrer klokken hvert eneste slag du slår, og til slutt skal man da få et hav av informasjon og data om eget spill.

I alt vil man få innsikt i over 100 forskjellige statistikker, samt den mest populære av dem alle - strokes gained.

Slagsporingstaggene som følger med i pakken.

I følge Shotscape selv vil en spiller i snitt bruke 4,1 færre slag per runde dersom man lytter til dataen sporingsverktøyet forteller deg om eget spill.

Fakta om Shotscope X5

Hva er det?En GPS-smartklokke med sporingsverktøy
Hvor mye koster den?350 euro - omtrent 4.100 kroner etter dagens kurs
Hvor kan man kjøpe den?Hos shotscope.com

Vår opplevelse

Vi testet klokken over to runder, og selv om den kommer med mange lovnader om funksjonaliteter og innsikt, fikk vi dessverre ikke glede av alt sammen.

Allerede det første man møter, touchskjermen, var vanskelig å komme på lag med. Å bla mellom de forskjellige vinduene var kronglete og unødvendig keitete å bruke.

Klokken har også en funksjon som gjør at den slår seg av dersom man holder inne hovedknappen i mer enn noen sekunder. Denne knappen var det veldig fort gjort å gjøre nettopp dette, så noen uheldige opplevelser hvor klokken truet med å slå seg under prøvesvingen forekom.

Shotscope har i ettertid kommet med flere oppdateringer som skal takle disse feilene.

Da klokken fungerte som den skulle er den et godt verktøy som gir deg viktig informasjon utpå banen. Å ha lengder til flere forskjellige punkter på green, samt lengder til diverse hindringer, er veldig godt å ha med seg.

Jevnt over er det en god pakke til en veldig god pris. Mange av klokkens argeste konkurrenter i toppsegmentet koster ofte mer enn X5-en, selv uten «taggene». Samtidig er det ikke behov for noe abonnement for sporingsverktøyet slik som med Arccos.

Powered by Labrador CMS