Titleist-trillingene på vei til norske butikker

Cameron Smith vant The Open med den nye TSR-driveren. I høst kan den kjøpes i din egen proshop eller nettbutikk.

Publisert

Titleist er ikke merket som oftest slipper nyheter, men når de først gjør det, har det global interesse.

Fra torsdag 8. september tilbys kølletilpasning av de nye driverne og fairwaywoodene over hele verden. Og tre uker senere, fra 30. september, skal nyvinningene være på plass i nordiske butikker.

Det er mange som allerede gleder seg.

Smiths våpen

I denne omtalen tar vi først og fremst for oss driverne, som alltid tiltrekker oss mest. Så ærlige skal vi være.

Du så den kanskje på The Open i sommer? Da Cameron Smith spilte som en gud ute på West Sands, og «stjal» troféet fra Rory McIlroy med en makeløs backnine, ble han den tredje Titleist-spilleren på rad som vant The Claret Jug.

Og bedre reklame får man ikke – inntil spilleren melder overgang til utskjelte LIV Golf. Men det ødelegger naturligvis bare reklameverdien. For TSR-driveren er sexy nok, selv uten Smiths hockeysveis og trailerbart som salgsplakat.

Driveren kommer i tre ulike modeller:

  • TSR2 er for folk flest, alle oss som har en tendens til å treffe høyt og lavt, venstre og høyre på slagflaten – og noen ganger midt i smørøyet. Den er laget for å være tilgivende og gå langt og rett uansett.
  • TSR3 er for deg som søker flere justeringsmuligheter og er mer opptatt av å forme slagene, utover den sedvanlige slicen som de fleste av oss sliter med. Til gjengjeld må du ofre noe av tilgivenheten, men den trenger du ikke likevel hvis du er en spiller av riktig kaliber.
  • Og hvis ikke det er nok: TSR4 tilbyr enda flere justeringsmuligheter, og skal være «den ulitmate lavspinn-driveren», ifølge reklameteksten. Køllehodet er også mindre, 430 cc, i motsetning til TSR2 og TSR3 som begge er maksimalstørrelsen 460 cc.

Hva skal du velge?

En indikasjon kan være at både nevnte Smith og hans navnebror Cameron Young spilte med TSR3 på Old Course i sommer. Men det aller beste rådet når du først skal bruke mer enn en håndfull tusenlapper på én kølle:

Bestill en kølletilpasning før du kjøper! I vinterlandet Norge er det ingen av oss som kjøper ski uten å få dem tilpasset. La det være en regel når du kjøper golfkøller også.

Alle de tre nye TSR-driverne har skaft som leveres med en lengde på 45,5 tommer, og du har fire standardskaft (Hzrdus Red/Black, Tensei Blue/Black), og tre premium-skaft (Tour AD UB/DI/IZ) å velge blant.

Prisen? Wooooaaah! Den stiger stadig for drivere i high-end markedet, og er du allerede solgt på idéen om å putte en ny Titleist TSR-driver i bagen, må du regne med et innhogg på 6.499 kroner for en TSR-driver med standardskaft og ytterligere et par tusen hvis du oppgraderer til premium-skaft.

Altså åttetusenfirehundreognittini kroner… Fortell ikke det til noen før din første drive med ny kølle.

PS! Fairwaywoodene kommer i modellene TSR2, TSR2+ og TSR3, og vi overlater til din nærmeste kølletilpasser å fortelle deg om detaljene og valgmulighetene. Prisen er 3.599 kroner med standardskaft, 5.599 kroner for premium.

Powered by Labrador CMS