RBC HERITAGE//

Tungt for Hovland – falt fra førsteplass til 59.-plass

Etter en suveren åpningsrunde, ledet Viktor Hovland storturneringen RBC Heritage på PGA-touren. Deretter gikk det meste galt.

Viktor Hovland ledet etter første dag, men endte til slutt på 59.-plass i RBC Heritage.
Viktor Hovland ledet etter første dag, men endte til slutt på 59.-plass i RBC Heritage.
Publisert Sist oppdatert

Etter den heftige bogeyfrie åpningsrunden på 64 slag, var forventningene store til Viktor Hovland før fortsettelsen av RBC Heritage. Og selv om andrerunden ikke var av samme kaliber, ga heller ikke Hovland selv grunn til å dempe forventningene før tredjerunden og snakket om at det slettes ikke var umulig med en ny 64-runde.

Der ble det dessverre full kollaps. Etter fire bogeyer og én trippelbogey (på det 15. hullet), signerte Hovland til slutt for en birdiefri runde på totalt 78 slag - fjorten slag dårligere enn torsdagens åpningsrunde.

Dermed hadde Hovland lite å spille for på søndag, annet enn heder, ære og en god følelse frem mot neste turnering.

Det endte med en relativt begivenhetsløs runde som startet brukbart med to birdier og elleve par på de første tretten hullene. Påfølgende bogeyer på hull 14 og 15 ga en kjedelig avslutning på turneringen som startet så fantastisk.

Etter en runde på par på siste dag, endte Hovland til slutt på én over par totalt, helt nede på delt 59.-plass.

RBC Heritage er en av PGA-tourens nye designated events - eller opphøyet turnering. Det betyr større premiepott og sterkere felt. Samtlige verdensstjerner er på plass, også den nybakte Masters-vinneren Jon Rahm.

Neste turnering på PGA-touren er Zurich classic of New Orleans, og spilles 20. til 23. april. Der står Viktor Hovland ikke på startlisten.

Når dette skrives er turneringen fortsatt ikke ferdigspilt.

Ledertavlen

Powered by Labrador CMS