Samlet hundrevis av golfere for niende år på rad

Norges største klubbturnering? I helgen var hele 510 konkurranselystne golfere i aksjon i Melands niende utgave av Karsten Memorial Ping Tournament.

Publisert

Turneringen ble etablert i 2013 da Meland-medlem Jan steinar Simonsen ønsket å etablere en memorial-turnering på hjemmeklubben, til minne om sin gode venn Karsten Solheim.

Ping-grunnleggeren Solheim ble født i Bergen, og Ken Lindssay, tidligere president i PGA of America, har tidligere uttalt at ingen enkeltperson sannsnynligvis har hatt så stor innvirkning på golfsporten som SOlheim.

Karsten Memorial Ping Tournament er en turneringshelg bestående av hele fire turneringer, og siden oppstarten i 2013 har den vokst seg større og større.

I fjor passerte klubben 400 deltagere for første gang, og i årets utgave stilte hele 510 golfere til start.

Turneringshelgen startet med en nihulls parturnering på fredagskvelden, der de 160 deltakerne gjennomførte turneringen på bare 3 timer og 15 minutter. Deretter var det en nihullsturnering lørdag morgen, etterfulgt av en 18-hullsturnering med seks klasser senere på dagen. Deretter ble turneringshelgen avsluttet med scramble-turnering med firemannslag på søndagen.

Tidligere år har Solheim-familien vært til stede på de fleste arrangementene, men på grunn av koronarestriksjonene har de ikke kunnet deltatt de to siste årene. Meland GKs daglige leder Arild Helland opplyser imidlertid om at Marie Simonsen, som er Meland-medlem og PINGs representant i Norge, satser på å få med «Ping-familien» tilbake til Meland i 2022. Da er det attpåtil turneringens tiårsjubileum.

Powered by Labrador CMS