Ventura om profflivet, PGA-touren og Tiger

Det var etter et møte med Tiger Woods at Kristoffer Ventura bestemte seg for å bli golfproff. Nå spiller norskmeksikaneren også som en proff.

Publisert

Kristoffer Ventura (23) har fått en kanonstart på livet som profesjonell golfspiller. Det var i juni at han formelt sett gjorde golfen til levebrød, og debuterte som golfproff på Web.com-touren. I slutten av måneden fikk han sin debut på PGA-touren, da han misset cut-en.

Proff

5. juli fikk han sin debut på nivå to på Europatouren; i Prague challenge. Dét endte med delt 57. plass, og 600 euro i prispenger.

– Det var en nyttig erfaring. Det var litt annerledes enn PGA-touren, men jeg liker å reise og besøke nye byer. Jeg spilte god golf de første to rundene, men helgespillet var ikke slik jeg ønsker. Ikke i det hele tatt. Det handler om å komme inn i rutinene, med det å reise til et nytt sted hver uke. Det er viktig, og nå tar jeg det bare uke til uke, sier Ventura til Europeantour.com.

LES OGSÅ: Tage endte på 2. plass etter vanvittig sluttspurt

Norskamerikaneren, som har norsk mor og meksikansk far, følger nå stien som flere av verdens beste golfspillere har gått før ham.

– Det har kommet mange gode golfspillere fra Challengetouren. Mange av disse spillerne kommer til å spille på Europatouren om noen år, og flere av de beste golfspillerne i verden startet her.

Møtet med Tiger

Ventura ble født i Mexico, der han bodde i tolv år før han flyttet til Norge. Det var som tiåring at Ventura bestemte seg for å bli golfspiller, etter å ha møtt en ikke hel ukjent golfspiller.

– Tiger hadde en golfklinikk i 2005, og faren min var involvert med stiftelsen sin. Jeg fikk noen instruksjoner fra ham, og det var da jeg bestemte meg: «Jeg vil bli golfproff!»

Da Ventura debuterte på PGA-touren, under Quicken Loans National, krysset deres veier igjen.

– Jeg så ham i spillerloungen og på rangen. Det var kult å se ham igjen, sier Ventura.

Drømmer om PGA

Selv om Ventura har spilt flere turneringer på Challengetouren denne sommeren, er drømmen å bli den første nordmannen siden Henrik Bjørnstad, til å spille fast på PGA-touren.

– Til høsten kommer jeg nok til å prøve meg både på Web.com Tour-kvalifiseringen i USA og Europatour-kvalifiseringen. Men siden det er PGA-touren jeg ønsker å ende opp på, er det Web.com Tour jeg ønsker å gå veien via, sa Ventura til Norsk Golf, tidligere.

Denne helga endte Ventura på 7. plass i Italian Challenge, på Challengetouren.

– Jeg er veldig åpen for å spille i Europa også, som golfspiller må man konkurrere de stedene man får muligheten.

Powered by Labrador CMS