GÅR INN I STYRET//

Woods tar grep om PGA Tour: – En kritisk periode

Tiger Woods tar plass i styret og sikrer spillerne kontroll over PGA-tourens framtid. Viktor Hovland er blant de 41 stjernene som støtter endringene i tourens ledelse.

Spillerne krevde at Tiger Woods går inn som en sjette spillerrepresentant i PGA Tours styre. Det sikrer dem i realiteten flertall ved alle avgjørelser.
Publisert Sist oppdatert

Tiger Woods har vært stille etter at PGA-touren og Saudia-Arabias investeringsfond (PIF) knyttet bånd i starten av juni. Men tirsdag kunngjorde PGA-touren at den tidligere verdenseneren tar en plass ved styrebordet for å sikre at organisasjonen fortsatt er spillerdrevet når store avgjørelser skal tas om tourens framtid.

Ifølge kunngjøringen har 41 spillere, inkludert Hovland, gått sammen for å «opprettholde tourens kjerneprinsipper» og samtidig fremmet krav om umiddelbare tiltak.

Kravene har allerede fått grønt lys av PGA-tourens øverste leder, en hardt presset Jay Monahan.

Tiger Woods og Rory McIlroy har sammen kjempet for PGA-tourens framtid. Nå sitter de ved samme styrebord.

Kontroll og full åpenhet

Endringene medfører at Woods går inn som en sjette spillerrepresentant i styret, og tar plass ved siden av Patrick Cantlay, Charley Hoffman, Peter Malnati, Rory McIlroy og Webb Simpson.

Grepet er langt fra uvesentlig, og medfører i praksis en endring av maktbalansen på touren. Med seks styremedlemmer får spillerne i realiteten et flertall rundt bordet – da styret forøvrig består av fem uavhengige personer samt toppsjefen for PGA of America, John Lindert.

Spillerne er i tillegg blitt lovet full åpenhet og myndighet til å godkjenne – eller nekte å godkjenne – alle potensielle endringsforslag, også den mye omtalte rammeavtalen med det saudi-arabiske investeringsfondet.

Med andre ord: Det blir slutt på hemmelighold og sjokkerende nyheter, som da Jay Monahan og lederen av PIF, Yasir Al-Rumayyan, plutselig satt side om side i starten av juni.

Den kontroversielle rammeavtalen tok alle på senga, også Woods, som har vært taus om nyheten fram til i går. Men i pressemeldingen tirsdag brøt han stillheten.

PGA-tourens leder Jay Monahan (t.h.) gikk bak spillernes rygg da han i starten av juni avtalte å starte et nytt selskap sammen med Yasir Al-Rumayyan og Saudi-Arabias investeringsfond.

Innfridde krav gir ny tillit

– Jeg er beæret over å representere spillerne på PGA Tour. Vi er i en kritisk periode for touren, og sammen skal vi sørge for at eventuelle endringer skjer til det beste for alle tourens interessenter, inkludert fans, sponsorer og spillere, uttaler Tiger Woods, som også uttrykker sin tillit til Jay Monahan, men ikke uten forbehold.

– Spillerne ønsker å takke Monahan som nå tar tak i våre bekymringer. Vi ser fram til å sitte ved samme bord og ta de rette beslutningene for framtiden for spillet vi alle elsker. Han har min tillit når vi nå går videre med disse endringene.

Monahan selv vet at tilliten har vært tynnslitt etter sjokkmeldingen om PIF-avtalen.

– Jeg må nå gå de nødvendige skrittene for å gjenopprette den tapte tilliten som oppsto etter den overraskende kunngjøringen, innrømmer Monahan, og ønsker samtidig Woods velkommen ombord.

Viktor Hovland (t.h.) og Jon Rahm er to av totalt 41 spillere som ifølge kunngjøringen støtter de umiddelbare endringene i PGA-tourens styre.

Hovland støtter endringene

– Tigers stemme har gjennom hele karrieren bidratt enormt til PGA-tourens suksess. At han nå tar en formell styreplass på dette kritiske tidspunktet blir enda mer innflytelsesrikt, tillegger Monahan.

Ifølge den offisielle uttalelsen fra PGA-touren har alle de seks spillerne i styret gitt sin støtte til endringene.

Det samme har Viktor Hovland, Jordan Spieth, Adam Scott, Rickie Fowler, Kevin Kisner, Billy Horschel, Sam Burns, Justin Thomas, Xander Schauffele, Justin Rose, Max Homa, Collin Morikawa, Will Zalatoris, Scottie Scheffler, Jon Rahm, Matt Fitzpatrick, Cameron Young, Shane Lowry, Keegan Bradley, Brian Harman, Tom Kim, Tony Finau, Wyndham Clark, Hideki Matsuyama, Tyrrell Hatton, Jason Day, Mackenzie Hughes, Corey Conners, Maverick McNealy, Keith Mitchell, Henrik Norlander, Ryan Armour, Brice Garnett, Kevin Streelman og Tommy Fleetwood.

Powered by Labrador CMS