Dynapower//

67-åring gjør comeback for Wilson

Wilson børster støv av den gamle Dynapower-serien med nye jern, drivere, fairwaywooder og hybrider.

Dynapower er tilbake - med jern, drivere, fairwaywooder og hybrider.
Dynapower er tilbake - med jern, drivere, fairwaywooder og hybrider.
Publisert

Da originalen kom i 1956 var den banebrytende. Den gang var nyvinningen en ny måte å feste selve hodet til skaftet på, slik at vekten kunne flyttes fra hælen til bak køllehodet, som ga mer ballhastighet.

De ble umiddelbart en hit. Arnold Palmer brukte dem på touren og astronaut Alan Shepard brukte et Dynapower sekser-jern da han slo to baller på månen.

2023-jernene er egnet for de aller fleste spillere, men hovedsaklig for dem som ønsker mer hastighet og et mer tilgivende balltreff. DynaPWR er såkalte «game improvement»-jern hvor disse to tingene står i fokus.

Med Arccos-data i bunn har Wilson sett at spillere med 10 eller mer i handicap som oftest treffer tåen (85 prosent av tiden), og ballen kommer kort av green ved 40 prosent av tilfellene. Derfor har slagflaten soner med varierende tykkelse for å optimalisere hastigheten til de forskjellige delene av bladet. Tanken er lengde selv om man ikke treffer midt i smørøyet.

Kunstig intellegens har vært fremtredende i utviklingen av de nye jernene.
Kunstig intellegens har vært fremtredende i utviklingen av de nye jernene.

– Designet handler om høyere ballhastigheter fra midten av ansiktet mot tåen. Å få mer fart i det området er til stor hjelp for hverdagsgolferen, sier Jon Pergande, global innovasjonssjef for Wilson Golf ifølge Golf Digest.

DynaPWR-jernene blir tilgjengelige i norske butikker fra 1. mars, og kan forhåndsbestilles fra 15. februar. For et helt sett (5–PW) vil de koste 7499 kroner for stålskaft og 8499 kroner for grafitt.

Med eller uten karbonfiber?

Driverne kommer i to ulike varianter. Enten karbonfiber eller titanium. Førstnevnte er rettet mot den bedre spilleren som ønsker lite skru, lav ballbane og er balansert på midten (uten slicekorrektur). Som navnet DynaPWR Carbon tilsier er hodet laget av karbonfiber med en tanke om å lage et køllehode som er lett og gir maks ballhastighet.

Karbonfiber eller titanium? Dynapower-driverne kommer i to ulike utgaver.
Karbonfiber eller titanium? Dynapower-driverne kommer i to ulike utgaver.

Søsteren DynaPWR Titanium er for den alminnelige golferen. Med «drawbias» og vekten fordelt lavere og lengre bak i hodet vil den skape høyere og lengre ballbaner for de fleste golfere.

Prisen på karbonfiber-varianten vil være 4999 kroner, og 4299 kroner for søsteren. Samme lanseringsdato i norske butikker som med jernene.

Den nye DynaPWR-familiens fairwaywooder og hybrider er basert på samme idé som jernene, hvor slagflaten har varierende tykkelse. Begge hodene har en litt flatere profil med tyngdepunktet plassert lengre bak for å gi spilleren mer høyde.

Pris for fairwoodene er 2699 kroner og hybridene vil ligge på 2399 kroner.

Powered by Labrador CMS