Appen vil samle Golf-Norge til ett rike: – Unikt i norsk idrett

Med et mål om samle alt det norske golfere trenger på ett sted skal Norges Golfforbund, GLFR og Golfbox sammen lage en ny app.

Publisert

Det har vært etterspurt i mange år. En app som gjør hverdagen til norske golfere lettere. Selv om Golfbox-appen har vært tilgjengelig for iOS i snart ti år og syv år på Android og WinPhone, har den sjeldent blitt brukt.

Nå skal derimot hele Golf-Norge få en app som overgår dagens tilbud på nærmest alle mulige måter. I samarbeid med de danske selskapene GLFR og Golfbox, skal Norges Golfforbund lage en ny plattform som skal knytte spillere, klubber og forbund enda tettere.

– Å ha en slik plattform er unikt i norsk idrett og forholdsvis unikt i Europa. Med tanke på at alle golfklubber allerede er i Golfbox, får vi nå et system der vi skal samle hele Golf-Norge i ett rike, sier generalsekretær i NGF, Tor-Anders Hanssen.

Den nye appen skal ha funksjoner som starttidbestilling, scorekortinntasting, handicapjustering, banekart med GPS, samt nyheter fra selvvalgte klubber og Norsk Golf.

Appen, som ennå ikke har et offisielt navn, skal ifølge Hanssen gi spillere mulighet til å ha kontroll på alt de trenger i golfhverdagen og klubbene en kommunikasjonskanal til sine medlemmer.

– Ambisjonen vår er å lage en applikasjon som er spennende og interessant for både etablerte og potensielle golfere. Et sted der man kan gjøre det viktigste, samt noen tillegg med baneguide og nyheter fra Norsk Golf og lignende, forteller Hanssen.

Lang prosess

Arbeidet med å etablere en slik mobil plattform i Golf-Norge har allerede foregått i mange år. Bare prosessen med å få dagens nyhet på beina har tatt 1,5 år.

– Jeg har stor forståelse for dem som mener at dette har tatt altfor lang tid, men både styret og administrasjon har hatt et mål om å gjøre dette så ordentlig og ryddig som mulig. Gjennom hele perioden har vi både jobbet med selve plattformen, men også utviklet vår digitale strategi fremover, utdyper generalsekretæren.

Kostnaden for utviklingen av appen er innenfor den tingvedtatte rammen på fem millioner kroner, og driftskostnadene av det første hele driftsåret er også innenfor budsjettet i 2023.

– Så får vi se hva summen blir i fremtiden. Alt avhenger av hvilken vei appen skal ta i fremtiden, sier Hanssen.

Kommer til våren

Selv om appen ikke har et navn enda, er lanseringsdato satt. Utviklingen er delt opp i tre faser, og de to første vil etter planen være klare 1. mai 2023. 

– I den første fasen er det de forskjellige klubbsidene som skal opp å stå, slik at de kan informere medlemmene sine om hva som skjer på deres klubb, og integreringen med nyheter fra Norsk Golf skal på plass, forteller forretningsutvikler Sindre Maurud i NGF. 

– I den andre fasen er det Golfbox-integreringen som har hovedfokus. Altså få inn alle de funksjonene vi er vant med fra golfbox.no, slik som starttidbestilling, handicapjusteringer og lignende, legger han til. 

Den siste fasen, som etter planen har lanseringsdato 1. juli, vil inkludere GLFR-funksjonalitetene. Dette inkluderer baneguide med GPS og live-scorekort for å nevne noe. 

Valget om å bruke danske GLFR til å utvikle appen ble tatt etter lange og nøye vurderinger. Ifølge Maurud startet listen av mulige utviklere på 33 forskjellige selskaper. 

– Vi startet listen på litt over 30, og etter noen ytterligere vurderinger tok vi kontakt med noen få. Etter lengre dialoger falt valget på GLFR. De skillet seg med sin tydelige klubbprofil. De leverer en god tjeneste som mange norske klubber allerede bruker den dag i dag, i tillegg til at de kan levere de andre funksjonene vi ønsker. Det gjorde valget ganske enkelt, forteller han. 

Powered by Labrador CMS